“U” Cluj, departe de o echipă cu pretenții de promovare

Robert Dican (foto, stânga) a fost cel mai periculos jucător de la “U” Cluj în meciul de la Pitești / Foto Dan Bodea

“U” Cluj a pierdut, scor 0-1, meciul cu Campionii FC Argeș, primul meci din acest sezon dintre două candidate la promovare în Liga 1. Unicul gol al partidei desfășurate pe stadionul “Nicolae Dobrin”  din Pitești a fost marcat de Năstăsie (minutul 58), cu un șut în diagonală de la 20 metri. În traiectorie mingea a lovit gazonul, sărind peste un Dur-Bozonacă rămas fără replică, și a intrat în poartă lângă bara din stânga portarului clujean. Golul fusese parcă anunțat cu șase minute mai înainte când același Năstasie a șutat (minutul 52), de la 30 de metri, balonul lovind transversala!.

Din păcate, la fel ca în meciul pierdut în prima etapă, 0-2 la CSM Reșița, “U” Cluj a jucat foarte slab, departe de o echipă cu pretenții de promovare. Dovadă că în meciul cu FC Argeș, mai ales în repriza secundă, nu a pus deloc în pericol poarta gazdelor. Singurele ocazii în care cei de la “U”  au dat emoții gazdelor au fost în prima repriză, prin două lovituri de cap ale lui Robert Dican (minutele 11 și 13) și cea din minutul 24, când piteșteanul Buhăescu a reluat peste poartă o lovitură liberă înșelător executată de Rafa Miranda, fiind foarte aproape de un autogol.

Degringolada din tabăra echipei clujene s-a văzut și la schimbarea din minutul 85, când Alex Pop a fost înlocuit cu Burghele, dar acesta intrase în teren cu un tricou care avea numărul 9 pe spate, ori el era trecut pe foaia de joc cu numărul 15. Au trecut mai bine de trei minute pentru ca schimbarea să se facă corect!

Cu o victorie și două înfrângeri, un start mult sub așteptări la ce condiții sunt la echipă (unele din cele mai bune din liga secundă), “U” Cluj ocupă locul 10, dar cum mai sunt trei meciuri de disputat în această etapă, mai poate coborî în clasament.

E clar că la “U” încă echipa este în formare, dovadă e și numărul mare, de 21 de jucători rulați în primele trei meciuri, doar Inacio Miguel fiind integralist până acum! Voci din anturajul echipei cer răbdare, că vor veni și rezultatele. Răbdare, răbdare, dar până când? Sigur, lucrurile se mai pot regla, e de așteptat ca cei de la  “U” să facă o analiză a ceea ce nu merge la echipă, se anunță o nouă săptămână tensionată la fel ca cea de după meciul pierdut cu CSM Reșița. Important e ca toate tensiunile să fie rezolvate cu maturitate și, cum spun fotbaliștii, tot ei să repare ce au stricat.

Pentru “U” Cluj urmează, etapa viitoare, un meci greu, cel cu surprinzătorul lider neînvins la ligii secunde, nou promovata Gloria Buzău, echipă cu trei victorii din trei meciuri și un golaveraj de 10-1!

Expl foto  Robert Dican (foto, stânga) a fost cel mai periculos jucător de la “U” Cluj în meciul de la Pitești / Foto Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu