U-BT, în fața unui final de an de vis. A câștigat al 11-lea meci în LNBM și mai are trei meciuri în 2021

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a câștigat greu 78-74 cu FC Argeș în Liga Națională unde are un parcurs fără cusur înregistrând 11 victorii din tot atâtea meciuri disputate.

”A fost un meci cu o echipă foarte fizică. Am întâlnit o formație de top din campionatul național. Nu este întâmplător faptul că au încheiat sezonul trecut pe locul trei. Și-au păstrat o bună parte din jucători și au devenit mai fizici anul acesta.

Cred că vor avea un cuvânt de spus în actualul sezon. Au jucat foarte fizic, ne așteptam la așa ceva. Poate că au simțit că suntem puțin mai slăbiți după meciul cu Brindisi, însă mă bucur și îmi felicit echipa, deoarece am rămas tari din punct de vedere fizic, în special în partea secundă.

Am avut o apărare foarte bună și am câștigat până la urmă. Sincer, cred că le-a prins bine băieților un astfel de meci înaintea deplasării din Turcia. Nu am avut vreun jucător care să evolueze extrem de mult, cu excepția lui Patrick Richard.

Eu cred că prind bine meciurile tari înaintea altor meciuri tari. Trebuie să stai într-o anumită formă și cred că o astfel de partidă ne-a ajutat.”, a declarat antrenorul campioanei U-BT Cluj-Napoca, pentru site-ului oficial al echipei.

Până la sfârșitul anului va mai juca cu Daruşşafaka, pe 22 decembrie, în Liga Campionilor, și cu Dinamo în sferturile Cupei României, în 27 și 30 decembrie. În Basketball Champions League alb-negrii sunt deja calificați în faza următoare a competiției, play-off-ul pentru a accederea în următoarea etapă, a grupelor principale. Dacă vor învinge în Turcia, își vor asigura prezența directă în faza grupelor principale ale întrecerii continentale intercluburi.

După meciul de miercuri, trupa lui Mihai Silvășan va da piept cu rivala istorică, Dinamo, în sferturile Cupei României. Meciurile sunt programate tur-retur și vor fi ultimele ale anului în întrecerile patronate de Federația Română de Baschet.

Primul meci pentru U-BT în 2022 va fi în deplasare, pe 4 ianuarie, cu CSM Focșani. În clasamentul LNBM clujenii încheie anul în curs în poziția de lider, cu 22 de puncte, urmată de CSO Voluntari și CSM Oradea, ambele cu 21 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu