U-BT a câștigat 104-94 cu Casa Brindisi și s-a calificat în următoarea fază a Ligii Campionilor (Foto)

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut o nouă victorie în Basketball Champions League (a patra din cinci jocuri), scor 104-94 cu Casa Brindisi și au obținut calificarea în faza următoare a competiției continentale.

Alb-negrii au făcut un meci excelent în fața italienilor pe care i-au dominat autoritar, la toate capitolele, succesul fiind o răsplată a evoluției entuziasmante a formației lui Mihai Silvășan. Casa Brindisi a pus primele puncte pe tabelă, dar nu a reușit să oprească iureșul ofensiv al celor de la U-BT.

Prima secvență de joc s-a terminat 28-19 pentru gazde care au continuat în aceeași manieră și în sfertul doi, o perioadă în care s-a simțit un mic reviriment al oaspeților care, însă, nu au făcut altceva decât să lupte pentru a minimiza ecartul de puncte. La pauza mare tabela indica 55-48 în favoarea echipei U-BT.

Replica italienilor a venit în sfertul al treilea în care au reușit să înscrie suficiente puncte încât să se apropie la o singură posesie (65-63). A fost momentul în care Silvășan a cerut time-aut și a reorganizat jocul alb-negrilor. Reacția a fost imediat și după 30 de minute aceștia aveau 9 puncte avans (83-74).

Cei de la Casa Brindisi nu au renunțat la luptă și din nou s-au apropiat amenințător pe tabela de scor 84-81, după care U-BT a arătat că rezultatele din această toamnă nu sunt întâmplătoare și a declanșat ofensiva. S-a terminat 104-94 și ardelenii obțin calificarea în următoarea etapă a competiției continentale intercluburi, cu o etapă înaintea finalului primei faze a grupelor.

Patrick Richard a fost MVP-ul partied cu 23 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Elijah Stewart, autor a 20 de puncte și 7 recuperări, Brandon Brown (17 și 10 pase decisive), Andrija Stipanovic (15 puncte), Stefan Bircevic (14) și Dustin Hogue (12), au fost și ei la înălțime în victoria campioanei României.

U-BT Cluj-Napoca ocupă primul loc, cu 9 puncte, fiind urmată de Hapoel U-NET Holon, 8 puncte, Daruşşafaka Istanbul, 7 puncte și Happy Casa Brindisi, 6 puncte. Clujenii nu mai pot pierde unul din primele două locuri. În ultima etapă, pe 22 decembrie, vor avea loc partidele Hapoel U-NET Holon – Happy Casa Brindisi şi Daruşşafaka – U-BT Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu