U Banca Transilvania scrie istorie în baschetul masculin românesc!

Campioana României, U BT Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, realizînd cea mai mare performanță internatională, la nivel de echipă de club, din istoria baschetului masculin românesc!
U BT Cluj a cîștigat, scor 85-74 (31-12, 19-22, 17-25, 18-15), meciul jucat în deplasare cu Filou Oostende, clasîndu-se pe primul loc în grupa K, o grupă din care au mai făcut parte Unicaja Malaga (Spania), Filou Oostende (Belgia) și Prometey Kamianske (Ucraina), echipă care s-a retras din competiție, din cauza războiului (la cîteva zile după meciul pierdut cu U BT Cluj), anulîndu-i-se toate rezultatele.
Câștigarea grupei îi oferă campioanei României avantajul terenului propriu, astfel că U BT Cluj va juca 2 meciuri din 3 în Sala Polivalentă Din Cluj-Napoca BT Arena în următoarea fază a competiției.
U BT Cluj este la a patra participare în Basketball Champions League, dar în acest sezon a avut cel mai bun parcurs al unei echipe din România în această competiție.
U BT Cluj a obținut trei victorii, trecând pe rînd, de Vilpas Viking Salon Salo (Finanda), BC Peristeri (Grecia), Fribourg Olympic BC (Elveția), în turneul preliminar de la Peristeri din luna septembrie 2021, apoi a câștigat grupa G din prima fază a grupelor, reușind cinci victorii din șase meciuri, în disputele tur-retur cu Darüşşafaka Istanbul (Turcia), Happy Casa Brindisi (Italia) și Hapoel Holon (Israel).
În total, U BT Cluj a adunat 14 meciuri în această ediție a Ligii Campionilor, reușind 12 victorii (socotind și victoria cu Prometey), pierzînd doar meciurile cu Hapoel Holon (grupa G) și meciul de la Cluj, cu Unicaja Malaga (grupa K din Top 16).
A fost meciul cu numărul 42 din acest sezon pentru U BT Cluj în toate competițiile – 14 în BCL, 22 în LNBM (Liga Națională de Baschet Masculin), 5 în Cupa României și meciul care a deschis sezonul, finala cîștigată a Supercupei României.
La partida din belgia au asistat zeci de suporteri care, în multe momente, au dominat fondul sonor din sala în care s-a jucat meciul, cu scandările și cîntecele atît de familiare atunci când joacă U BT.
Echipa se reîntoarce la Cluj, mîine, 23 martie 2022, în jurul orei 17.30, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu