Turneul Aikido Bridge ajunge la Cluj

eepurl.com

Un maestru japonez, stabilit în SUA și un maestru olandez țin seminarii împreună în lume cu scopul de a crea punți de comunicare prin Aikido. Maestrul de aikido Hiroshi Ikeda, 7 Dan, și maestrul Wilko Vriesman, 6 Dan, vin în România, la Cluj-Napoca, în acest weekend pentru a conduce un stagiu de arte marțiale, organizat de Fundația Română de Aikido Aikikai.

În perioada 22-24 aprilie 2016, cei care vor să afle mai multe despre subtilitățile mișcărilor din Aikido pot veni la sala Musubi dojo, situată pe strada Plopilor, nr. 62, Cluj-Napoca. Lectiile pot fi urmărite în mod gratuit, de la balconul sălii respective.

Seria de seminarii Aikido Bridge a debutat în anul 2005. La început s-a desfășurat doar în SUA, dar după puțin timp, conceptul a fost răspândit la nivel global.

„Scopul acestui tip de seminar este de a reuni atât profesori, cât și elevi care aparțin diverselor organizații de Aikido din lume. Viziunile de predare a tehnicilor, deși poate diferite, converg în aceeași direcție. Important este că fondul acestei arte marțiale să nu se piardă și să poată fi transmis generațiilor următoare”, spune Hiroshi Ikeda, inițiatorul seriei internaționale de evenimente.

Shihan Hiroshi Ikeda s-a născut în Tokio, dar în anii ’70 s-a stabilit în Statele Unite. În prezent, conduce organizația Boulder Aikikai, din SUA.

Sensei Wilko Vriesman locuiește în Olanda și este directorul tehnic al Fundației Olandeze de Aikido. El conduce Centrul de Aikido din Amsterdam și coordonează organizații de Aikido din Slovenia și din Dubai.

Programul seminarului este următorul:

Vineri / 22 aprilie

20.00-21.00 antrenament cu sensei Hiroshi Ikeda

Sâmbătă / 23 aprilie

10.00-11.30 antrenament cu sensei Wilko Vriesman

11.30-13.00 antrenament cu sensei Hiroshi Ikeda

18.00-19.30 antrenament cu sensei Wilko Vriesman

19.30-21.00 antrenament cu sensei Hiroshi Ikeda

Duminica / 24 aprilie

10.00-11.00 antrenament cu sensei Wilko Vriesman

11.00-12.00 antrenament cu sensei Hiroshi Ikeda

Postaţi un comentariu