Trei benzi și pistă de biciclete pe strada Bună Ziua. Primăria va construi de la zero celebra arteră

Vești bune pentru locuitorii din cartierul Bună Ziua și nu numai. După mai bine de doi ani și jumătate, de la demararea proiectului, strada Bună Ziua a intrat în sfârșit în administrarea Primăriei Cluj Napoca și va fi transformată radical.

Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, cel care s-a ocupat direct de acest proiect, spune că la începutul lunii a fost demarată deja o licitație pentru mutarea rețelelor din zonă.

”Există un termen, de până la sfârșitul lunii octombrie, ca studiul de fezabilitate al străzii Bună Ziua să fie votat și aprobat în Consiliul local. În prezent, se fac evaluările pentru valoarea exproprierilor, discutăm de circa 60 de parcele care vor trebui expropriate. În ședința din octombrie sper să votăm indicatorii tehnico-economici, după care intrăm în linie dreaptă și vom putea trece la partea de proiectare și, ulterior, la cea de construcție propriu-zisă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea la Realitatea FM.

Potrivit acestuia, în primăvara anului viitor, se va putea trece efectiv la mult dorita lărgire a străzii Bună Ziua.

”Strada va avea trei benzi, cu două benzi spre ieșirea spre Calea Turzii, după cum arată astăzi proiectul. De asemenea, va exista o pistă de biciclete, vor fi amenajate trotuare, va fi o stradă ultra-modernă din Cluj-Napoca.”, a spus viceprimarul.

În privința numărului de benzi al străzii au existat discuții aprinse la dezbaterea publică a acestui proiect. Variantele luate în discuție au fost două: una, cu trei benzi de circulație plus pistă de biciclete și trotuare, și a doua, cu patru benzi, dar fără pista de biciclete. În cele din urmă, s-a votat în mod covârșitor pentru prima dintre variante.

În ce privește situația de pe strada Fagului și modernizarea acesteia, Dan Tarcea spune că aici situația este mult mai complicată decât cea de pe Bună Ziua.

”Aici avem un profil de 16 m și, din nefericire, sunt câteva construcții care vor fi afectate de această lărgire a drumului. E mult mai complicat, trebuie să expropriem și clădiri, de aceea aici încă suntem în faza de studiu. Vrem mai întâi să finalizăm strada Bună Ziua, apoi o să gândim și extinderea străzii Fagului.”

Altfel, soarta mult doritului sens giratoriu de la intersecția străzilor Fagului și Borhanci este încă neclară.

”Știm că acolo trebuie să intervenim pentru decongestionarea traficului. Aici, avem o situație puțin aparte. Avem deschiderea celor de la USAMV, care au făcut cadastrarea și dezmembrarea terenului, dar ca noi să construim pe terenul lor avem nevoie de o hotărâre de guvern. Sper ca în această toamnă să venim cu o soluție concretă. Avem banii pregătiți în buget pentru a face acest sens giratoriu, problema juridică este cea care ne încurcă deocamdată”, a mai spus viceprimarul Dan Tarcea.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Miha says:

    Face-ti 4 benzi..uitaţi de biciclete….românii nu vor circula niciodata cu biciclete ca nemţii, de exemplu….e o altã mentalitate care nu se va schimba in 100 de ani…..iar apoi ne vom teleporta….

Postaţi un comentariu