Traore, comeback spectaculos la CFR Cluj. Sistemul VAR, în premieră în România, la meciul din Gruia

Lacina Traore Foto: Dan Bodea

Premieră pentru fotbalul românesc, marți în Gruia, acolo unde CFR și Slavia Praga vor disputa prima manșă a playoff-ului pentru accederea în grupele Champions League. Arbitrajul video, celebrul deja VAR, va funcționa pentru prima dată pe un stadion din România, la solicitarea UEFA.

De asemenea, sistemul revoluționar va fi introdus și la meciurile din Liga I începând cu partidele din playoff, potrivit directorului general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1, Orlando Nicoară.

“Vom încerca să avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon şi din sezonul viitor să-l împlementăm la toate meciurile. Face parte din producţia meciurilor de Liga 1, producţie care trebuie să respecte anumite standarde, să fie respectate cerinţele pentru arbitrajul video”, a declarat Orlando Nicoară.

Confruntarea tur dintre CFR Cluj şi Slavia Praga este programată marți, 20 august, de la ora 22:00, iar returul este programat pe 27 august, la Praga.

Altfel, clubul feroviar a confirmat oficial revenirea la CFR după 11 ani a lui Lacina Traore. Internaționalul ivorian a fost transferat, în anul 2008, pentru doar 50.000 de euro, de la Stade d’Abidjan (Coasta de Fildeș), și a jucat pentru prima dată la echipa a doua a CFR-ului, în Liga a III-a, evoluțiile sale adunând sute de spectatori pe arena CUG din cartierul Gheorgheni, încântați de jocul și golurile reușite de cel mai înalt fotbalist (2,03 m) la acea dată din România. Traore a făcut la scurt timp pasul spre prima echipă a CFR-ului, pentru care a marcat 14 goluri în cele 44 de meciuri jucate până în 2011. În același an, Traore a fost transferat, pentru suma record de 6 milioane de euro, la Kuban Krasnodar (Rusia), echipă antrenată atunci chiar de Dan Petrescu.

Traore are în total 20 de goluri marcate pentru CFR Cluj, la cele 14 din Liga 1, adăugându-se alte două în Cupa României 2010 și patru în cupele europene, două în Europa League (contra lui FK Copenhaga și Sparta Praga) și alte două în grupele Ligii Campionilor (contra lui FC Basel și AS Roma).

În cariera sa, Lacina Traore (29 de ani) a jucat la zece echipe – Stade d’Abidjan, CFR Cluj, Kuban Krasnodar, Anji Mahcikala (Rusia), Monaco (Franța), Everton (Anglia), TSKA Moscova (Rusia), Sporting Gijon (Franța), FC Amiens (Franța), ultima fiind echipa maghiară Újpest Budapesta. Pentru naționala Coastei de Fildeș , Traore a marcat 7 goluri în 12 meciuri. Cele mai bune performanțe le-a obținut cu CFR Cluj, echipă unde a cucerit cinci trofee – un titlu de campion (2010), două cupe și două supercupe ale României (2009, 2010).

Traore, care acum va purta tricoul cu numărul 90 la campioana României, este al treilea dintre stranierii CFR-ului care revine în Gruia după o perioadă petrecută la alte echipe, ceilalți doi fiind argentinianul Juan Emmanuel Culio și bosniacul Mateo Susic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu