Transilvania fierbe: 39 de grade la umbră. Cod Roșu în vecini

Primăria Cluj a instalat corturi de asistență în caz de caniculă

Transilvania fierbe la propriu datorită temperaturilor maxime care se înregistrează în acest weekend. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vineri 9 august 2013, în Transilvania temperatura va atinge 39 grade C.

Sâmbătă, 10 august, canicula se va mai potoli, maximele care se vor înregistra în Transilvania fiind de 35 de grade. Azi, la ora 12.00, la Cluj-Napoca erau 28.7 grade Celsius.

Ţări vecine cu România sunt în aceste zile în alertă de Cod Roşu, ceea ce înseamnă că se vor confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Este cazul Ungariei şi Serbiei. Alte ţări europene care au trecut pe Cod Roşu sunt Croaţia, Slovenia şi Slovacia.

Pentru a veni în sprijinul clujenilor, Primăria Cluj-Napoca a amplasat corturi deschise, în zone extrem de circulate din oraş.

Aici clujenii vor putea găsi apă rece şi se vor putea adăposti câteva minute de arşiţa soarelui.

Corturile sunt amplasate: în Piaţa Unirii, lângă primăria veche, în Piaţa Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenţilor, Calea Turzii – staţia RATUC vizavi de Teatrul Naţional.

Iniţiativa Primăriei este sprijinită şi de câteva farmacii clujene.

Astfel, clujenii pot găsi apă plată şi pot solicita prim-ajutor de la personal calificat din farmaciile de la adresele: Piaţa M. Viteazul nr. 25-26, str. A Vlaicu nr. 1, Str. I.P.Voineşti nr. 2-4, str. Memorandumului nr. 22, P-ţa Gării nr. 4-5, str. Observatorului nr. 7, str. N. Titulescu nr. 163, B-dul Eroilor nr. 1 şi B-dul 21 Dec 1989 nr.131.

Distribuie:

Postaţi un comentariu