Traian Băsescu nu exclude varianta de a organiza un referendum pentru Roşia Montană

Președintele Traian Băsescu a declarat luni că, nu exclude posibilitatea de a organiza un referendum referitor la exploatările de la Roşia Montană, potrivit Agerpres.

„Nu am nicio problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile vor continua şi nu găsim un mod de a face proiectul Roșia Montană. Nu exclud posibilitatea să-l organizez, dacă Guvernul nu găseşte resurse să discute cu societatea civilă. Îl organizez odată cu europarlamentarele”, a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

De asemenea, președintele a catalogat drept un gest de lașitate trimiterea unei legi pe această temă în Parlament. „ Nu are nevoie de lege o asemenea decizie. Însă, e tipic actualului Guvern laşitatea, neasumarea. Trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema Roşia Montană. Ar fi perceput imediat semnalele societăţii şi deschidea un dialog. Teama mare de Roşia Montană este cianurarea, ori aici trebuia discutat cu nişte specialişti”, a adăugat Traian Băsescu.

Referitor la prosteste de duminică împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană, Băsescu a spus că luni o să aibă o analiză media pe acest subiect, punctând că el rămâne un partizan al mineritului. „Eu nu vrea să nu îmi asum în momente dificile ceea ce mi-am asumat la un moment dat. Sunt în continuare un partizan al mineritului. În acelaşi timp, însă, aduceţi-vă aminte că m-am dat cu capul de perete, am căzut în funduleţ ca ăia mici cu legea sănătăţii, nu poţi să faci ceva împotriva societăţii. Trebuie deschis un dialog”, a încheiat președintele.

Distribuie:

Postaţi un comentariu