Top șase destinații de schi din România

Conform unui studiu realizat în luna decembrie de portalul de rezervari hoteliere HotelGuru.ro, în top-ul preferințelor românilor pentru vacanța de iarnă se află schi-ul. Astfel, 22% dintre respondenți au declarat că vor alege destinații de schi pentru vacanța lor din această iarnă. Pornind de la acest rezultat și bazându-se pe rezervările de cazare făcute pe site, echipa HotelGuru.ro a realizat un top al destinațiilor de schi din România, cele mai căutate de turiști.

1. Rânca – stațiunea cu cel mai longeviv sezon de schi

Stațiunea este situată la aproximativ 1.600 m altitudine, pe versantul sudic al Munților Parâng. Are un potențial excelent pentru sporturile de iarnă deoarece în Parâng ninge din luna septembrie, iar zăpada se menține până în luna mai. În prezent, în stațiune există șase pârtii de schi și o pârtie de săniuș special amenajată, în total, aici regasindu-se aproximativ 3, 5 km de domeniul schiabil. Accesul este facil, drumul fiind asfaltat până în stațiune și după.

2. Straja (Munții Vâlcan)

Stațiunea montană din județul Hunedoara se află la o altitudine de 1.445 m, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Aici găsiți 12 pârtii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la 26 km), fiecare echipată cu instalații de transport pe cablu. Cinci dintre ele au nocturnă, astfel se poate schia în orice moment al zilei. Cea mai lungă pârtie are 8, 1 km.

3. Păltiniș (Munții Cindrel)

Stațiunea montană din judetul Sibiu, fondată în 1894, se află la o altitudine de 1.442 m și are două pârtii de schi: Oncești – 1, 15 km lungime, cu nocturnă și telescaun și Dăneasa – 450 m lungime, cu teleschi. Există, de asemenea, și cinci pârtii pentru amatorii de schi-fond. Accesul este foarte facil, distanța dintre Sibiu și stațiune (pe DJ 106) este de 32 km.

4. Vatra Dornei

Este de departe cea mai cunoscută stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă din nordul Moldovei, celebră pentru că deține a doua cea mai lungă pârtie de schi din țară (Dealu Negru, de 3 km lungime). Amatorii de schi au la dispoziție patru pârtii amenajate: Dealu Negru, Parc 1 și 2 (900 m și 550 m), dotate cu un baby-schi pentru copii și un teleschi, și Veverița (850 m, nocturnă, zăpadă artificială, skipass).

5. Valea Prahovei

De departe, cea mai populară zonă pentru practicarea schiului. Stațiunea Sinaia se consideră a fi cea mai bună pentru practicarea schiului. Valea Prahovei are în total 49 km de pârtii și trasee de schi. Cea mai lungă partie de schi este în Poiana Brasov și are aproximativ 5 km.

6. Județele Harghita și Covasna, au împreună peste 13 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Dintre toate stațiunile „ținutului secuiesc”, cea mai cunoscută este Harghita Băi (1.350m), situată în Munții Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Stațiunea are șapte pârtii de schi. O altă stațiune cunoscută este Harghita Mădăraș, cu patru pârtii amenajate. Izvorul Mureșului, Toplița, Băile Homorod, Balvanyos, Sovata, Ghelința și Comandău alcătuiesc împreună cu pârtiile enumerate mai sus 11, 5 km domeniu schiabil.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.700 de unităţi de cazare româneşti din totalul celor peste 124.000 de unităţi de cazare din întreaga lume, afişate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât şi la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu, care a fost desemnat de către Deloitte în raportul său „Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creştere din Europa Centrală, activă în domeniul tehnologiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu