Termenul limită de vaccinare pentru angajaţii americani din sectorul privat este 4 ianuarie

Vicepreşedintele american Joe Biden a discutat telefonic cu Traian Băsescu despre statul de drept în România/ foto; wwwai.org

Administrația Biden a declarat joi că marile companii au termen până pe 4 ianuarie pentru a se asigura că forța de muncă este complet vaccinată, în temeiul unor noi măsuri de combatere a pandemiei care se adresează unui număr de 84 de milioane de lucrători din sectorul privat, relatează New York Times.
Planul a fost anunțat pentru prima dată în septembrie, când președintele Biden a ordonat Departamentului Muncii să facă uz de competențele sale de urgență privind siguranța locurilor de muncă pentru a solicita companiilor cu mai mult de 100 de angajați să impună vaccinarea tuturor acestora. Angajaţii care refuză să se vaccineze vor trebui să fie supuși testării săptămânale.
Tot joi, administrația a impus noi reglementări de urgență pentru lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv cei din casele de bătrâni, care îngrijesc rezidenți în vârstă și bolnavi cu risc ridicat de infecție. Toți cei 17 milioane de lucrători din instituțiile de îngrijire a sănătăţii care primesc finanțare prin programele federale de asigurări trebuie să fie vaccinați până pe 4 ianuarie.
Preşedintele Biden a impus anterior obligativitatea vaccinării lucrătorilor federali și din companiile care primesc contracte federale.
Dar noua regulă, care implică angajații tuturor întreprinderilor private mari, presupune o angajare mai dramatică a puterii sale executive, determinând unii oficiali din statele dominate de republicani să critice măsura și să amenințe că vor încerca să o oprească.
Unele companii importante s-au grăbit să accepte mandatul de vaccinare, stimulate de anunțul președintelui din septembrie. Dar multe altele ezită să o facă, invocând necesitatea clarificărilor din partea guvernului cu privire la o serie de întrebări, inclusiv cine va plăti testare și dacă regula se aplică inclusiv angajaților care lucrează de acasă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu