Temerarii sau puterea de a spune un „Nu!” categoric cancerului

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Asociația Little People organizează pentru al 10-lea an consecutiv Tabăra pentru Tinerii Supraviețuitori de Cancer, membrii Comunității Temerarii, pacienți tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie din ţară cu care asociația colaborează.

Peste 100 de pacienți tratați, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, și-au confirmat prezența la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer, care va avea loc în perioada 3-8 septembrie în comuna Moieciu de Sus.

Citiţi şi: Asociația Little People: eroii veseli, într-o lume tristă

Cu toate că există multe asociații locale care se ocupă de copii bolnavi de cancer în anumite spitale, Temerarii este o comunitate umbrelă care cuprinde toți adolescenții și tinerii supraviețuitori de cancer din România, unde pacienții se pot întâlni și dezvolta prietenii durabile, fiind singura rețea de suport ,,de la pacient la pacient” din țară.

Pentru tinerii supraviețuitori de cancer, Temerarii înseamnă o singură mare familie, o comunitate unică, unită, care oferă celor care au finalizat tratamentul împotriva cancerului oportunități de auto-dezvoltare, socializare, suport emoțional, suport financiar pentru investigații medicale, consultanță, un mediu sigur în care pot fi împărtășite temerile și pot fi indentificate soluții în accesarea unei mod de viață normal.

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii, comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul, comunitate care numără astăzi peste 300 de membri din peste 85 de localități. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată si personalizată la necesităţile fiecarui tânăr din Romania în ceea ce priveşte mecanismele de coping, reintegrarea reuşită în societate şi sprijin în revenirea pe băncile şcolii. Majoritatea acestor tineri manifestă la intervale diferite de timp, efecte întârziate ale tratamentului de cancer la copil. Programul de intervenţie facilitează dobândirea de competenţe pentru a compensa pierderile suferite şi totodată a-i educa pe cei ce au supravieţuit acestei maladii să aibă aşteptări realiste şi să valorifice abilităţile de care dispun.

Mesajul Clubului TEMERARII este acela că, prin depistarea la timp, acţiunea imediată şi respectarea tratamentului prescris, cancerul la copil poate fi vindecat. 

Citiţi şi: Leul Curajos, aliatul copiilor în lupta cu cancerul

Postaţi un comentariu