Telenovela „Bechtel” continuă: Anca Boagiu, plângere penală împotriva lui Şova

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a făcut o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național, Dan Şova, în legătură cu contractul cu firma Bechtel pentru Autostrada Transilvania. Boagiu îl acuză pe Şova că ascunde contractul original.

“Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intentia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul său şef de partid. Altfel, îmi pun intrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD? Pentru a-i ajuta pe Dan Şova şi pe miniştrii USL să-şi depăşească stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili şi neperformanţi guvernanţi ai României, apelez la instituţiile acreditate ale statului să le dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel”, spune Anca Boagiu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, fostul ministru atrage atenţia că înţelegerile contractuale dintre Guvern şi firma Bechtel au încetat, motiv pentru care contractul poate fi făcut public în întregime.

“Înţelegerile contractuale dintre părţi, respectiv dintre Guvern şi Bechtel International Inc. au încetat. Ca atare, îi amintesc lui Dan Şova că are obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale”, mai spune Boagiu.

Reacţia fostului ministru al Transporturilor vine la numai câteva zile după ce Dan Şova a acuzat-o pe Anca Boagiu că a ascuns contractul original cu Bechtel. Dan Şova a comentat acţiunea Ancăi Boagiu spunând ca dacă aceasta a făcut plângere penală împotriva sa privind “ascunderea” contractului cu Bechtel, atunci Boagiu se face vinovată de denunţ calomnios, motiv pentru care i se va face o plângere penală. În privinţa contractului cu Bechtel, Şova susţine că documentul original, de care este nevoie formal pentru procedura desecretizării, este “căutat” de Corpul de Control al premierului şi că cei vinovaţi de dispariţia acestuia vor răspunde penal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu