TEDxCluj 2023: Data, tema și primii speakeri au fost anunțați

Ediția 2023 a TEDxCluj va avea loc în data de 10 iunie, la BT Arena.

Tema ediției din acest an este HUMANS, iar organizatorii motivează și ce anume a stat la baza alegerii acestei teme:

”La baza ființei noastre, a oamenilor, există o serie de caracteristici fundamentale care ne definesc. Ele se referă la modul în care simțim, gândim și acționăm. „Omenește”, spunem noi simplu.

Este omenește să ajuți, să fii curios sau să vrei să te dezvolți. Totodată, poate fi omenește și să fii egoist sau să greșești. În oricare dintre aceste cazuri, prin natura noastră umană și comportamentele ei caracteristice, avem un impact asupra lumii din jurul nostru. Dacă este pozitiv sau nu, depinde doar de noi.

Așadar, ce amprentă lăsăm noi, oamenii, asupra lumii din jur, doar pentru că suntem oameni?”

Organizatorii au anunțat deja și primii speakeri. Aceștia sunt:

Atena Boca

Fondatoarea comunității de sprijin pentru mame LaPrimulBebe, cea mai mare comunitate de acest gen din România, devenită mișcare națională, atena este mama a doi copii.

Este singura româncă selectată de Facebook în Top 20 Femei din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, care reuşeşte să aducă un impact pozitiv în comunitatea pe care o conduce. În 2019, Facebook a inclus grupul “LaPrimulBebe” în topul celor mai puternice 100 de comunități din lume, acordându-i Atenei o bursă de învățare de un an de zile în birourile lor din San Francisco și Londra.

Atena contribuie prin tot ceea ce face la normalizarea trăirilor și tabu-ului din viața de după naștere și sprijină gravidele și mamele din România atât prin scrierile ei pentru părinți, cât și prin comunitatea LaPrimulBebe cu toate programele sale educative și toate acțiunile puse la dispoziția părinților.

Atena își dorește o Românie în care fiecare mamă își trăiește sarcina și concediul de creștere copil în demnitate, respectată și văzută. Și în care fiecare român cunoaște și sprijină aceste nevoi. O țară în care fiecare mamă își înțelege importanța rolului ei și faptul că lucrul cu sinele este cheia creșterii unui copil bine cu el. Pentru că viitorul este în brațele mamelor, iar ele au nevoie de sprijin.

 

Gabriel Păun

Este un ecolog român cu o pasiune înnăscută pentru natură. A ales să fie un luptător pentru aceasta în sectorul neguvernamental, acolo unde se simte liber să expună derapaje ale statului și ale unor corporații pentru a forța schimbări pozitive care altfel  nu s-ar produce.

În ultimii 22 de ani a realizat investigații pe toate continentele care au condus la schimbări legislative și noi standarde voluntare în favoarea naturii și animalelor.

Eforturile sale pentru protejarea pădurilor au fost răsplătite cu premiul onorific EuroNatur în anul 2016, iar publicația POLITICO l-a plasat în topul Green 28 al celor mai influente personalități ale anului 2023.

 

 

 

 

Prețul biletelor  early bird este 49 euro+taxe, adică 252 lei. Acestea pot fi achiziționate de pe site-ul TEDxCluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu