Târgul de cariere în IT continuă. Speed Coding Challenge le testează cunoștințele tinerilor programatori

Târgul de Cariere IT/ Foto: Dan Bodea

Prima zi a Târgului de Cariere în IT a adus la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca peste 1.500 de tineri programatori, care au discutat cu reprezentanții companiilor angajatoare și au depus aproximativ 800 de CV-uri la standurile acestora. Organizată în premieră, competiția de „speed coding” le-a atras atenția vizitatorilor prin problemele interesante propuse, precum și prin premiile atractive oferite  de cele trei companii participante: HP, Intel și Idea Studios. Și workshop-ul Siemens s-a bucurat de succes: participanții și-au pus imaginația la încercare și au realizat construcții din spaghete și sfoară, apoi au discutat despre programarea în proiecte industriale cu invitatul special Tom Schreiber, software architect.

„Ne bucurăm să vedem că tinerii clujeni sunt bine pregătiți în domeniul IT și pot arăta acest lucru pe loc, prin competițiile de speed coding. Concursurile contratimp reprezintă o noutate a târgului, iar programatorii curajoși sunt recompensați atât prin premii, cât și prin aprecierea potențialilor angajatori”, a declarat Louisa Olar, project manager, Târgul de Cariere.

„Speed Coding Challenge” se desfășoară pe toată durata târgului. Compania HP propune teme de programare in Java și Python, Intel – în Javascript, iar Idea Studios în Adobe Flash și Unity. Testele au diverse grade de dificultate, în funcție de pregătirea fiecărui candidat.

Târgul de Cariere în IT așteaptă vizitatorii și astăzi între orele 10 și 16, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Accesul este gratuit. La eveniment participă peste 25 de angajatori cu oportunități de carieră în domeniu, adresate atât studenților, cât și absolvenților: stagii de practică și internship plătit, oferte part-time și full-time.

Partenerii premium ai Târgului de Cariere în IT sunt Accenture, BG Soft, eJobs și Thomsons; partenerii sunt Donau, Emerson, Endava, Garmin, HP, Idea Studios, Intel, .msg systems, Pentalog, Siemens, Steelcase și  Yardi Systems, iar printre participanți se mai numără Altom, Arxia, Game Web Creations, FME, Imprezzio Global, ISDC, Net Match, RCS & RDS, Techromix și Ullink.

Distribuie:

Postaţi un comentariu