Târg de primăvară la Cluj Napoca. Peste 70 de producători vor fi în Parcul Etnografic

Între 22 și 25 aprilie va avea loc Târgul „Negustorii Satului” în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Programul la Muzeul Etnografic începe joi, cu primirea producătorilor și amenajarea spațiului, iar de vineri până duminică, între orele 10:00 și 18:00, piața este oficial deschisă publicului larg.

Acest tip de piață volantă reunește producători tradiționali din toată Transilvania și are scopul de a crea o rețea de expunere pentru comunitatea de producători, artizani și meșteșugari și de a scurta distanța dintre ei și cumpărători.

Aceste târguri de primăvară îi ajută pe artizani să-și comercializeze produsele create peste iarnă și pe producători să obțină banii necesari reinvestirii în anul agricol care începe. Dar mai ales îi ajută să devină cunoscuți, să-și creeze o rețea de cumpărători și de la distanță.

Este recunoscut faptul că omul contemporan se arată tot mai preocupat față de calitatea hranei pe care o consumă și că tendința de apreciere a produselor naturale, tradiționale este în creștere.

De aceea, aceste târguri sunt un beneficiu și pentru consumatorii urbani interesați de produsele ecologice sau tradiționale. În același timp, Târgul oferă posibilitatea cunoașterii unor culturi și tradiții străvechi din zone pe care poate nu le-ați explorat încă. Este important să știți că vor fi prezenți 70 de producători din sate celebre, așa cum este, de exemplu, Mălâncrav, vestit pentru livezile și sucurile sale de mere.

Târgul „Negustorii Satului” este o inițiativă a „Asociației pentru Inovare Artistică” în colaborare cu Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, născută în cadrul evenimentului „AiA la Sat”, devenind ulterior un eveniment individual de sine stătător.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Dorina Popescu says:

    Buna ziua
    Anul acesta are Loc targul de primavara la Cluj napoca ?
    Multumesc

Postaţi un comentariu