Sute de clujeni au participat la Zumbathonul caritabil „Luptăm pentru viață”

Foto: Maria Man

După o noapte în care clujenii nu au dormit, participând la cele peste 30 de evenimente din cadrul proiectului Cluj Never Sleeps, a venit rândul sportivilor să demonstreze că au încă energie pentru o oră și jumătate de zumba, în aer liber.

Citiți și: Despre vise, în zile cu și fără dializă

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Astfel, duminică, 21 iunie, în intervalul orar 12:30 – 14:00, Piața Unirii s-a transformat într-o adevărată sală de sport, unde sute de clujeni: tineri, mămici, bunici, pitici și chiar persoane cu dizabilități au dansat pe ritmuri latino, în cadrul Zumbathonului caritabil „Luptăm pentru Viață”, un eveniment de suflet, care a devenit o tradiție pentru Cluj.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Zumbathonul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii și tinerii care suferă de insuficiență renală cronică. Banii adunați astăzi îi vor ajuta pe cei 64 de copii din cadrul Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”să vadă și în acest an marea. Tinerii vor pleaca în tabără în stațiunea Mamaia în perioada 20-30 august.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

„Am venit pentru a mă bucura de puțin sport în aer liber și pentru a-i ajuta pe acești copii să aibă o viață mai bună. Din păcate ei nu pot face sport, deși poate și-ar dori. Am înțeles că vor să meargă la mare. Deplasarea pentru ei este dificilă și cu toate că vor avea o mică vacanță, nu își vor putea lua vacanță de la dializă. Cred că de aceea e atât de greu să organizezi o excursie cu acești copii. Sper să ajungă la mare și să se bucure cât mai mult de vacanță”, a spus Andreea, o mămică ce a participat la Zumbathon.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

„Am trecut pur și simplu pe aici. Nu știam de eveniment, dar mi-am amintit că a fost ceva asemănător și anul trecut. Am fugit acasă, m-am schimbat și am venit și eu la țopăială. Cum să ratezi așa ceva? Dacă știu că țopăiala noastră are și un scop nobil, parcă am mai mult spor!”, a spus Laura, o tânără de 17 ani.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Clujenii au fost îndrumați de 14 instructori de Zumba care au transmis de pe scenă numai energie pozitivă.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Asociația pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta este o organizație non-guvernamentală care are ca scop îngrijirea a 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal proveniți din 15 centre de dializă de pe teritoriul României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu