Susținere internațională pentru Spherik Accelerator, programul care susține tinerii anteprenori

Lansarea recentă a înscrierilor în programul Spherik Accelerator a atras atenția comunității de business românești și internaționale, proiectul obținând din prima săptămână de la debut susținerea unor jucători importanți din industria IT și nu numai. Astfel, startup-urile selectate în program vor beneficia de servicii în cloud de la Amazon WebServices, software antreprenorial dedicat, de la LaunchPad Central, iar ZeList Monitor și-a oferit gratuit serviciile de monitorizare. În același timp, programul a beneficiat de promovare din partea comunitatii locale din partea RomanianStartups.ro, SimplonRo, StartupWeekend Cluj, Techsylvania și Transylvania College.

Spherik Accelerator este un program de patru luni, cu o metodologie proprie, în care profesioniști reputați vor ajuta echipele să-și dezvolte propriile startup-uri. Echipele de tineri antreprenori aflate în etapa de concepere a unei idei de business se pot înscrie în program până pe 15 octombrie 2014.

Printre profesioniștii români care vor mentora echipele se numără Radu Georgescu (Founding Partner GECAD Group), Bogdan Iordache (Co-founder How to Web), Ana-Maria Andronic (Partner BirișGoran, Founder Venture Connect), Carmen Punga (Industry Manager Google Romania), Mircea Patachi (Head of Development Evozon Systems).

„România pregătește profesioniști excepționali în domeniul tech. Cu toate acestea, cei care vor să devină antreprenori întâmpină două dificultăți: crearea unor businessuri scalabile și stabilirea de conexiuni. Prin implicarea unor mentori de diferite naționalități, din locuri diferite și cu experiențe variate, Spherik îi ajută pe antreprenorii români să depășească aceste dificultăți”, explică Daniel Tet, Managing Consultat la Edge Business Advisory în SilliconValley și mentor al programului.
Prima ediție Spherik Accelerator debutează cu EMPRETEC, workshop pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, creat de Națiunile Unite și Universitatea Harvard.

Spherik Accelerator continuă cu patru luni intensive dedicate dezvoltării startup-urilor, cu workshopuri saptamânale tematice: Pitching To Investors cu Radu Georgescu, Conflict Prevention, Management, & Legal cu Ana-Maria Andronic, Hypothesis & Key Assumption Testing cu Oana Călugar, Sales & Marketing cu Bogdan Colceriu, Alternative Sources of Funding cu Iulian Nițescu, sau Strategy cu Iulian Pădurariu.

Înscrierile în Spherik Accelerator se pot face AICI.

Aplicațiile vor fi evaluate de un panel internațional, pe baza progresului și a potențialului ideii dezvoltate, a experienței antreprenoriale și a motivației de a participa într-un program intensiv de patru luni, urmând ca până la cinci echipe să fie selectate în accelerator.

Distribuie:

Postaţi un comentariu