Studenții mediciniști speră să recolteze 270 de litri de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge. Fii erou!”

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj) în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj organizează campania „Donează sânge ! Fii erou !”. Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate cu buletinul/ cartea de identitate între 8-12 decembrie 2014, în intervalul orar 8.00-13:00, la sediul CRTS (str. N.Bălcescu nr. 18).

Deficitul de unități de sânge și preparate din sânge necesare salvării vieții unor bolnavi cu care se confruntă clinicile universitare clujene a motivat voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesități.

„Pe perioada campaniei dorim ca numărul de donatori să se ridice la 600 și să se recolteze o cantitate de aproximativ 270 l de sânge. Clujul este primul și singurul centru universitar care a reușit pe parcursul ultimelor campanii organizate să mobilizeze un număr atât de mare de donatori în doar cinci zile”, transmit voluntarii campaniei.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, desfășoară campanii de donare de sânge de 15 ani.

„Donarea sângelui este un procedeu simplu, lipsit de riscuri , care aduce beneficii și bucurii mai mari decât ne-am putea noi imagina vreodată, pacienților. Venind să doneze sânge, clujenii vor deveni adevărați eroi, așa cum sunt mii de alți clujeni care donează cu regularitate. Donatorii de sânge chiar pot salva vieți!”, spune Ilinca Nădășan, membru OSM Cluj.

OSM Cluj este organizația reprezentativă pentru studenții Facultății de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În prezent, organizația reprezintă interesele a peste 3.000 de studenți, având peste 500 de voluntari activi în cadrul proiectelor derulate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu