Studenții fruntași în lupta împotriva cutremurului, premiați de UTCN

Cei nouă studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca care au reușit să câștige locul I la Seismic Design Competition, desfășurat la Boston Massachusetts în perioada 31 Martie – 3 Aprilie, au fpst premiați astăzi, 22 aprilie de către rectorul UTN, Aurel Vlaicu.

Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor 3 cutremure ale concursului.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 9 studenți (Țigănescu Alexandru, Musta Paul-Ștefan, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter) și s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California, California State Univiersity, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.

Citiți și: Vedeta Zilelor Carierei în UTCN: Beacon Tower, construcția premiată cu locul doi la Concursul Internațional de Design Seismic din SUA

„A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul  în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți.  Concursul  în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență. Tot  în cadrul conferinței, ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depășească cu brio orice problemă apărută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echiăa, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant, ” Alexandru Țigănescu, Team Captain.

Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: Propunere Design, Prezentare, Poster și Arhitectură , Acuratețea Predicțiilor, Venit anual, Cheltuieli anuale în administrarea clădirii și Costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei. În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un  profit de 824, 332 de dolari clasându-se astfel  pe locul 1, urmată de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

În urma revizuirii fișelor de concurs a întregilor echipe participante, organizatorii au actualizat greutatea totală a clădirii noastre, de la 6.822 pounds la 5.822 pounds; acest fapt aducând în Cluj Napoca pentru al doilea an consecutiv trofeul SDC.

Citiți și: Studenții Universității Tehnice vor prezenta, la Boston, un far menit să avertizeze cetățenii în caz de cutremur. Prima machetă a fost distrusă

Distribuie:

Postaţi un comentariu