Studenții de la UTCN trec la cursuri online, dar rămân în cămine și primesc teste gratuite

Foto: Dan Bodea

Senatul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a luat decizia trecerii cursurilor în sistem online după o săptămână de prezență fizică a studenților în sălile facultăților. Suspendarea temporară a desfășurării cursurilor cu prezență fizică vine ca urmare a restricțiilor impuse de Ministerul Sănătății pe baza ratei ridicare a incidenței îmbolnăvirilor de Covid 19 în orașul Cluj-Napoca.

Așadar, începând din 11 octombrie 2021, studenții universității tehnice trec în totalitate la cursuri online. Reluarea cursurilor cu prezența fizică a studenților, suspendate temporar, se va analiza în fiecare ședință a Senatului universitar, pe baza propunerilor Consiliului de Administrație și după consultarea și avizul DSP. Foarte important de precizat că toate celelalte activități didactice se desfășoară cu prezența fizică a studenților și cadrelor didactice, cu respectarea și aplicarea strictă a tuturor normelor de protecție privind siguranța epidemiologică.

Aceste activități cu prezență fizică fiind, după cum ne-a explicat prorectorul Daniela Popescu: laboratoarele, seminariile si proiectele, reprezentând cam 50% din totalul activităților de studiu.

 „Nu vom decaza studenții”, a precizat pentru Transilvania Reporter, prorectorul Popescu.

Noi chiar am vrut sa începen onsite, am cazat, am aranjat totul, am închiriat săli prin oraș, am desfăcut liniile de studii ca să putem reduce numărul de studenți, dar așa sunt clădirile vechi, cu holuri înguste, se formeaza aglomerări. Acum putem ține seminariile față în față inclusiv în sălile de cursuri, iar la cantină hrana se servește la pachet, nu se stă acolo pentru masă tocmai pentru a restecta  regulile sanitare.”

În plus, o știre de ultimă oră este că ieri, UTCN a primit teste și ele se vor distribui în cămine și vor fi puse la dispoziția studenților în mod gratuit.

Distribuie:

Postaţi un comentariu