Studenții de la UBB vor să mai amâne revenirea la cursuri în format fizic

Peste 250 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat, luni, în fața sediului instituției, nemulțumiți de faptul că trebuie să revină la cursul în format fizic la finalul acestei luni.

Studenții dezaprobă decizia Ministerului Educației Naționale luată ca urmare a ridicării stării de alertă începând cu data de 9 martie și care prevede că toate instituțiile de învățământ din România trebuie să treacă la educație în format fizic.

Studenții susțin că nu au cum să revină în Cluj-Napoca  într-un timp atât de scurt, adică până în 28 martie sau cel târziu 4 aprilie, când vor fi reluate cursurile în format fizic, așa cum a stabilit Senatul UBB în ședința de luni pentru că sunt necesare formalități pentru identificarea locurilor de cazare sau costuri de chirie pe care nu le-au prevăzut.

Protestatarii au purtat banderole pe braț și pancarte cu mesaje precum ”Ziceți că ajutați, dar voi ne abandonați”, ”2 luni de chirie, cât 2 ani de pandemie”, ”Vrem să stăm în amfiteatre, prin decizii calculate”, ”Voi doar promovați abandonul universitar” , ”Fizic în teorie, dar fără bani de chirie”, ”Două luni de chirie, aproape tâlhărie”, ”În martie se iau flori, nu chirii”, ”Chiria pentru 11 metri pătrați, tot voi ne-o achitați?”.

Rectorul Univeristății Babeș Bolyai, Daniel David, a transmis după adoptarea deciziei de reluare a cursurilor în format fizic la finalul lunii martie că ”dacă acest sistem (n. red online) a fost bun doi ani pentru a susține diplome ale universităților românești, nu poate să fie atât de catastrofic – chiar nu putem spune asta! – să îl mai aplicăm câteva, puține luni din semestrul II. Asta pentru a nu bulversa organizarea semestrului și viața comunității academice și pentru a nu favoriza abandonul școlar. Anul universitar 2022-2023 implementat în formatul clasic acreditat, îmbogățit cu variante online (după adaptări legislative)”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu