Steagul Uniunii Europene, format în Piața Unirii de circa 2000 de protestatari

Foto: Dan Bodea
În jur de 2000 de persoane s-au adunat duminică seara la Cluj-Napoca pentru a forma un steag UE și pentru a protesta față de Guvernul Grindeanu, pe care oamenii îl acuză de încercări de a submina justiția, aceștia cerând demisa actulului premier.
 
Manifestanții au început să se adune în Piața Unirii din Cluj-Napoca în jurul orei 19:00, așa cum s-a întâmplat în mai multe rânduri în ultimele trei săptămâni. În ciuda frigului de afară, oamenii au venit pentru a protesta dar și pentru a încerca să formeze un steag uman în care stelele să fie reprezentate de oameni care au ținut ridicate foi albastre luminate cu ajutorul telefoanelor mobile.
 

Foto: Dan Bodea

 
Mulțimea a pornit în marș în jurul orei 20:00, oamenii parcurgând un traseu de aproximativ doi kilometri pe câteva dintre străzile din centrul Clujului. Aceștia au avut steaguri tricolore, pancarte cu mesaje precum „#rezist”, „Corupția ucide”, „PSD, ciuma Roșie” și au scandat „Hoții, Hoții”, „Ziua muncim, noaptea vă păzim” sau „Uniți salvăm toată România”. Spre finalul manifestației, oamenii au intonat și o parte a imnului național, iar în jurul orei 21:45 manifestația s-a încheiat. 
 
Circa 5.000 de persoane au protestat duminica seara și în Piața Victoriei din București, pentru a 27-a zi consecutiv, manifestanții formând, de asemenea,  la ora 21:00 un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene, cu hârtie și materiale albastre și galbene, luminate cu lanternele telefoanelor mobile. 
Distribuie:

Postaţi un comentariu