Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a fost reacreditat

Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat, joi, că Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a fost reacreditat, după analizarea a peste 1.200 de indicatori.

„Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost reacreditat, fiind reîncadrat din categoria a V-a în categoria a II-a de acreditare. (…) Activitatea de evaluare a presupus analiza unui număr de 1.258 de indicatori prin care membrii comisiei au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, în urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a obținut un punctaj de 86,93%, iar unul dintre factorii care a influențat în mod pozitiv obținerea rezultatului a fost pavilionul ultramodern, nou construit și finanțat integral de către CJ Cluj.

„Este o nouă reușită care ne bucură, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un spital care activează în domeniul bolilor psihice și care gestionează bolnavi cronici. Această acreditare dovedește, o dată în plus, că totalitatea investițiilor realizate de către forul administrativ județean, împreună cu profesionalismul personalului, constituie formula ideală ce stă la baza unui act medical de cea mai înaltă calitate”, declară, conform comunicatului, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În comunicat se mai arată că imobilul, cu regimul de înălțime D+P+2E, dispune de facilități și dotări de ultimă generație: cabinet medical și de tratament la fiecare etaj, bloc alimentar nou, sală de recreere la fiecare nivel, 27 de saloane și personal medical de specialitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu