Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase ar putea fi dotat cu un computer tomograf nou

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Ambulatorul Intergrat al Spitalului Clinic Județean de Boli Infecțioase de pe strada Moților ar putea fi dotat cu un computer tomograf nou, urmând să primească în acest sens suma de 968 de lei. Decizia va fi luată în cadrul următoarei ședințe a forului județean din data de 12 februarie. Această sumă se adaugă avansului de 100 de mii de lei deja alocat de Consiliul Judeţean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziţionarea acestui aparat medical.

Noul computer tomograf care va întra în dotarea Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase va genera beneficii multiple, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului şi vizualizând mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Astfel, un procent semnificativ, de peste 10% dintre pacienţii acestui spital, vor putea beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă.

„Ne bucură faptul că am reuşit să asigurăm o uşoară creştere, comparativ cu anul trecut, a sumelor alocate din bugetul Consiliului Judeţean pentru finanţarea activităţii spitalelor clujene. În contextul în care preocuparea pentru pacient şi pentru actul medical are o importanţă aparte în activitatea forului administrativ judeţean, acest nou tomograf va contribui în mod direct la diagnosticarea într-un timp mult mai scurt a diverselor tipuri de afecţiuni, permiţând astfel o intervenţie mult mai rapidă a medicilor şi contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În ceea ce mă priveşte, voi sprijini continuarea şi chiar intensificarea acestor investiţii în aparatură medicală de ultimă generaţie, sumele necesare urmând a fi cuprinse atât în rectificările bugetare pe care le vom opera cât şi în bugetele anuale ale unităţilor medicale de sub autoritatea Consiliului Judeţean”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi responsabilul de coordonarea activităţii spitalului de Boli Infecţioase, domnul Horaţiu Cătărig.

Importanta acestei investiţii este cu atât mai mare cu cât Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj din str. Moţilor, nr. 19, având o structură cu peste 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse.

Postaţi un comentariu