Soția senatorului Alexandru Cordoș, condamnată la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Foto: Monitorul de Cluj

Judecătorii Tribunalului Cluj au dat o primă decizie în dosarul în care Mihaiela Cordoș este acuzată de trafic de influență în formă continuată și luare de mită. Aceasta a fost condamnată vineri, 11 martie, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Avocatul Mihaielei Cordoș a declarat însă că va face apel la această sentință, întrucât aceasta nu este una definitivă.

Mihaiela Cordoș, soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, a fost condamnată vineri la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare de către instanța Tribunalului Cluj. Ea este acuzată că, în calitatea ei de referent al Spitalului Clinic de Urgență Cluj-Napoca a comis 26 de acte de trafic de influență, promițând celor cărăra le cerea sume între 1000 și 10.000 de lei că se va folosi de influența soțului ei pentru a le obține posturi în cadrul spitalului. Ea a fost arestată preventiv în luna aprilie a anului 2015 și cercetată în arest la domiciliu.

„La ora 20:00 a fost pronunțată decizia. Este prima instanța și se poate face recurs în 10 zile de la comunicarea  minutei. I-am comunicat doamnei Cordoș și vom discuta. Este o pedeapsă rezultată, pentru că ea a avut două fapte: pentru una a primit 6 luni, pentru cealaltă 3 ani și patru luni, se execută pedeapsa cea mai aspră la care se adaugă un spor de două luni din pedeapsa concurentă”, a declarat avocatul Mihaielei Cordoș, Tiberiu Ban.

Mihaiela Cordoș își recunoscuse faptele, iar avocatul acesteia ceruse o pedeapsă mai blândă, acesta fiind și motivul pentru care se va face apel în cazul acestei decizii.

„Doamna Cordoș a pledat pe procedura simplificată, recunoscând învinuirea și probele din dosar. Noi am cerut o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, dar dacă pedeapsa este mai mare de trei ani, nu se poate aplica suspendarea sub supraveghere pentru că faptele sunt comise după Noul Cod Penal.  Voi discuta cu dânsa și în funcție de asta vom stabili strategia de apărare pentru că doamna Cordoș a uzat de procedura simplificată”, a mai declarat Tiberiu Ban.

În același dosar mai sunt acuzați și soțul Mihaielei Cordoș, senatorul PSD Alexandru Cordoş, dar și fiica celor doi. Acuzațiile sunt de trafic de influență. În urma deschiderii acestui caz, senatorul PSD Alexandru Cordoș s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în cadrul partidului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Radool says:

    La spanzuratoare cu ei

  2. claudia says:

    ATENTIE doamna avocat cu recursul este posibil sa ia ceva mai mult ! D-na infractoare Cordos NU a colaborat cu organele de ancheta decât pe final, din aceasta cauza procurorii au refuzat orisice negociere pentru o “pedeapsa mai blânda” ! SI ÏNCA CEVA : ESTE FOARTE MICA PEDEAPSA pentru faptele grave coroborate cu statutul familiei de SENATOR in Parlamentul rusinii, fostul secretar de la Judeteana UTC Cluj, Alexandru Cordos ! Deci, curaj la apel ! Cât despre cele 3 dosare penale ale presupusului infractor, senatorul Cordos, acestea în ce stadiu de evolutie sunt ?

Postaţi un comentariu