Sorin Cîmpeanu: Prezenţa fizică a elevilor va fi permisă doar în şcoli cu rata de vaccinare a personalului mai mare de 60 la sută

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că programul educaţional cu prezenţă fizică va începe de luni doar în şcolile şi grădiniţele cu o rată de vaccinare a profesorilor şi personalului sanitar de peste 60 la sută.
„În mod sigur, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online”, a declarat ministrul, înainte să existe o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă care s-a întrunit vineri pentru a decide condițiile în care se deschid luni școlile.
Ziua de vineri va fi considerată zi de referință pentru rata de vaccinare, a adăugat ministrul interimar. „Când se depășește pragul de 60%, acea școală va intra în regim de prezență fizică”.
Consiliile de adminstraţie pot decide să păstreze invăţământul la distanţă chiar dacă rata de vaccinare din şcoală e mai mare de 60 la sută.
Potrivit datelor colectate de minister, 1,8 milioane de elevi din cei peste 2,9 milioane ar urma să meargă fizic la școală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu