Societatea civilă îi cere președintelui Iohannis să se pronunțe în chestiunea Roșia Montană

Reprezentanții societății civile îi cer președintelui Klaus Iohannis să își precizeze poziția în legătură că presupusa încercare a Guvernului Cîțu de a retrage dosarul Roșia Montană de la UNESCO. De asemenea, aceștia îi solicită președintelui să medieze în conflictul declanșat pe această temă cu guvernul.

„În seara asta, mergem la Cotroceni pentru a ne asigura că președintele a văzut elefantul uriaș de la Guvern. E mare și e aurit, dar nu poate transmite singur mesajul care poate salva Roșia Montană: cerem președintelui să medieze conflictul dintre societatea civilă si Guvern. Cerem președintelui să spună, clar și apăsat, că locul Roșiei Montane e în UNESCO”, se arată într-un comunicat postat pe rețelele de socializare.

Comunitatea Declic, Uniți Salvăm, Roșia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roșiei Montane, Corupția Ucide și Evoluție în instituție au anunţat protestul „Ieşim în stradă pentru Roşia Montană!”, programat să aibă loc duminică, de la ora 19:00, în fața Palatului Cotroceni.

„Cetățenii nu se mai pot baza pe Florin Cîțu în privința dosarului Roșia Montană la UNESCO, așa că îi cer public președintelui Iohannis să intervină”, susţin organizațiile aminitite.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la începutul săptămânii, că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la Roşia Montană, urmând ca discuțiile să se reia la viitoarea ședință a coaliției de guvernare.

„Roșia Montană s-a discutat. Încă nu s-a luat o decizie. Vom discuta din nou la următoarea şedinţă de coaliție”, a spus Cîțu, la Parlament, după ședința coaliției.

Distribuie:

Postaţi un comentariu