Simpozionul Studențesc anual al USAMV se va derula în mediul virtual

Cea de-a 18-a ediție a Simpozionului Studențesc al Universității de Științe Agricole de Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca se va desfășura anul acesta în 17 iunie, în mediul virtual.

Evenimentul este o manifestare de tradiție în cadrul universității, iar scopul său principal este acela de a crea cadrul pentru prezentarea și dezbaterea lucrărilor ce conțin rezultate științifice și tehnice obținute de către studenții participanți pe parcursul pregătirii profesionale, precum și de a facilita colaborarea științifică între participanți.

„În contextul deosebit în care se află astăzi populația, studenții înfruntă pandemia și organizează evenimentul în mediul online, cu sprijinul universității. Prima ediție a avut loc în 2002 din dorința conducerii USAMV Cluj-Napoca de a provoca studenții să-și depășească limitele, să-și etaleze cunoștințele și să se remarce la nivel național.

În fiecare an, secțiunile celor cinci facultăți s-au bucurat de un număr mare de participanți din întreaga țară, de la universitățile de profil, iar sute de lucrări au fost premiate. Avem parte de toată susținerea din partea universității și în acest an, chiar dacă a trebuit să convertim sesiunea de comunicări într-un eveniment inedit și ne bucurăm, de asemenea, de participarea colegilor studenți de la USAMV Iași și a unui grup de elevi de liceu”, a explicat Prefectul studenților din USAMV Cluj-Napoca, Mădălin Grigore.

Condițiile impuse de măsurile de siguranță au dus la obligativitatea regândirii întregului eveniment, dar mutarea pe platforme online are și beneficiile sale, pentru că oferă studenților și oportunitatea de a exersa astfel de prezentări, premergătoare examenelor de final de an universitar, precum și de împărtășire a proiectelor la care lucrează.

La Simpozionul Studențesc al USAMV Cluj-Napoca vor participa peste 350 de studenți, înscriși la cele 15 secțiuni. Organizatorii s-au declarat entuzismați de intenția de participare a fiecărui student, care reușește astfel să depășească “presiunile pandemice” și să-și prezinte ideile.

Deschiderea oficială a Simpozionului va avea loc în 17 iunie, la ora 9.00, iar prezentările se vor întinde pe tot parcursul zilei, pe platforma Google Meet. Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a celor mai complexe și inventive lucrări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu