„Signal Lost”, o altfel de expoziție semnată Lucia Simone

Miercuri, Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca va găzdui vernisajul expoziției personale semnată de artista italiană Lucia Simone.

„Signal Lost” (semnal pierdut – n.a.), titlul recentei serii de lucrări a Luciei Simone, face aluzie la condiția de alienare și distanță spațială și deci la cea emoțională, prin care imaginile, temele și evenimentele actuale, chiar traumatice, sunt percepute printr-un filtru de ecran, televizat, digital sau computerizat.

Portretele ei caută să propună o investigare profundă a individului și a identității sale printr-o juxtapunere conceptuală între starea psihică și fenomenul fizic, în raport cu ființa umană și natura sa distopică.

Munca ei urmărește să transmită mici scurtcircuite în creierul observatorului, să trezească un proces de conștientizare emoțională printr-o călătorie imaginară, activată de aspecte și elemente specifice. Pe scurt, lucrările Luciei Simone vor să reînvie un „semnal pierdut” și să obțină un răspuns emoționant din partea privitorului.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 decembrie 2021 – 5 februarie 2022, între orele 14:00 – 18:00, în galeria din Strada Cloşca 9-11, din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu