Senatul a aprobat creșterea ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze

Senatorii au decis creșterea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale dar şi introducerea ajutoarelor pentru încălzirea cu energie electrică. Măsura a fost luată pentru a acoperi majorarea preţului la combustibil.

În fond, senatorii şi-au dat acordul asupra proiectului de lege privind aprobarea OG nr. 27/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Proiectul de lege presupune menţinerea sistemului actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat, având în vedere faptul că prin compensarea procentuală deja reglementată, sprijinul acordat este raportat direct la costul gigacaloriei şi introducerea indicatorului social de referinţă (ISR) ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor şi nivelurilor de venituri în conformitate cu Legea asistenţei sociale.

Actul normativ mai prevede introducerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică. Pentru acestea, limitele de venituri până la care vor fi acordate vor fi aceleaşi ca şi în cazul ajutoarelor pentru gazele naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita superioară fiind de 615 de lei/persoană.

Legea mai stabilește că ajutoarele vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cele mai sărace, cu venituri până la 155 lei/persoană, şi 48 de lei pentru persoanele cu venituri de până la 615 lei/persoană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu