Sediu nou pentru Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj (foro: Dan Bodea)

În cursul dimineții de joi, pe strada Argeș din Cluj-Napoca, a avut loc inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Inaugurarea s-a făcut în prezența doamnei ministru al educației, Ecaterina Andronescu, dar și a altor reprezentanți ai instituțiilor publice clujene, precum, Valentin Cuibus, inspector școlar general al județului Cluj, Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean, Dan Tarcea, viceprimar al Clujului și alții.

Ceremonia de inaugurare a fost deschisă de slujba de sfințire oficiată de ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar ulterior, cei invitați au ținut câteva scurte discursuri cu ocazia inaugurării.

Valentin Cuibus a vorbit primul, salutând faptul că în sfârșit Inspectoratul Școlar Județean are un sediu, după toate problemele întâmpinate cu construcția acestuia.

„Vă invit să priviți doar rezultatul. Mulțumesc Ministerului Educației pentru că a finanțat integral sediul, deoarece a înțeles că e o investiție importantă. Nu toată lumea a dorit ca acest sediu să existe. Sunt condiții de lucru decente, nimic spectaculos. Suntem în total 10.000 de angajați și 100.000 de copii. Mai mult, acest ajutor pentru construcția sediului reprezintă și o recunoaștere a rezultatelor foarte bune pe domeniul educației din județul Cluj. Plus, să nu uităm că orașul nostru s-a bucurat anul trecut de foarte multă vizibilitate internațională, atunci când aici s-a organizat olimpiada internațională de matematică“, a afirmat inspectorul școlar general, adăugând și că lucrările nu se opresc aici, ci acum trebuie finalizată și construcția Clubului Viitorul.

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, i-a felicitat pe toți cei implicați în proiect, declarând că „inaugurarea de azi va reprezenta un imbold pentru performanță în educație în județul Cluj, care deja a demonstrat rezultate remarcabile“, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Au vorbit și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și Dan Tarcea, viceprimar al Clujului reafirmând importanța colaborării între instituțiile publice locale pentru realizarea unor astfel de proiecte, fiecare reamintind contribuția instituției pe care o reprezintă la construcția noului sediu și la susținerea acordată educației în județul Cluj.

002W0A0884 002W0A0889.JPGm 002W0A1083 0IMG_0979
<
>
Ministrul educației, Ecaterina Andronescu și Valentin Cuibus, inspectorul școlar general la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj (foto: Dan Bodea)
Distribuie:

Postaţi un comentariu