Sectorul Biharia–Chiribiș al A3 ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare

Sectorul Biharia-Chiribiș al A3, cu o lungime de circa 30 de kilometri, va fi inaugurat săptămâna viitoare, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, fiind așteptaţi la eveniment, a anunţat, vineri, senatorul PNL Cornel Popa.

„În cascadă, vor urma (…) și etapele pe celelalte tronsoane ale autostrăzii ca să i se dea cursivitate acestui proiect”, a declarat, într-o conferinţă de presă, senatorul Cornel Popa, citat de Agerpres.

Senatorul a mai informat că, tot din discuţiile purtate cu premierul și cu ministrul Bode, se vor demara lucrările și la centurile ocolitoare ale orașelor Aleșd și Ştei-Beiuș-Vașcău.

„Au fost primele două proiecte mature de centuri ocolitoare din România. Era în anul 2007 când am prins de veste că se vor aloca fonduri europene pe aceste tipuri de infrastructură rutieră. De atunci le-am supus atenţiei administraţiei Drumurilor Naţionale și de 13 ani ne tot străduim cu aceste proiecte pentru a fluidiza traficul în aceste zone”, a precizat Popa.

În ce privește tronsonul 3C3 Biharia-Borș, de circa 5 kilometri, către ieșirea din ţară, prefectul Dumitru Ţiplea a informat, joi, după o vizită pe șantierul acestui ultim sector din autostrada A3, că va fi finalizat pe 30 iunie. Stadiul fizic al lucrărilor la zi este de 91%, în perioada următoare fiind planificate lucrări de finisaje precum executarea marcajelor, a semnalizărilor și a scurgerilor de apă.

Secţiunea 3C3, cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 și, mai departe, cu întreaga reţea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală și de Vest. Valoarea contractului pentru secţiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA).

Distribuie:

Postaţi un comentariu