Școlile din județul Cluj rămân cu prezență fizică după ce autoritățile au suplimentat numărul de paturi din spitale

Foto: Dan Bodea

Școlile din județul Cluj vor rămâne cu prezență fizică și în săptămâna 7 – 13 februarie 2020 după ce autoritățile au decis să suplimenteze numărul de paturi dedicate îngrijirii bolnavilor COVID-19.
Potrivit Prefectului de Cluj, Tasnadi Istavan, ”alaltăieri, Direcția de Sănătate Publică Cluj a avut o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea în spitale de la aprox 700 de paturi în total la peste 1000 în județ”.
Prin suplimentarea numărului de paturi, rata de ocupare a locurilor în spitale a scăzut în această săptămână la 65,40% față de 65,70% în urmă cu o săptămână, deși numărul bolnavilor internați a crescut.
În urmă cu o săptămână erau internați aproximativ 430 de pacienți, bolnavi de COVID – 19, în timp ce joi, 3 februarie, numărul acestora a ajuns la 534.

În urmă cu o săptămână ministrul Educației naționale, Sorin Câmpeanu, anunțase că, cel mai probabil, din 7 februarie grădinițele și școlile din județul Cluj urmau să intre în online din cauza ratei de ocupare a locurilor din spitale, locuri destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent la Parlamentul României.
„Există un singur județ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână.

Rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este indicatorul care este utilizat de către autoritățile din România cu privire la desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ, autoritățile anunțând că procesul de educație se va realiza în sistem online dacă rata de ocupare a paturilor dintr-un județ va depăși 75%.

Potrivit datelor furnizate, joi, de Ministerul Sănătății, județul Cluj (65,40%) nu se mai află pe primul loc în țară în ceea ce privește rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților bolnavi de COVID-19 fiind devansat de Vaslui cu 67,73%. Următorul județ este Cluj, urmat de Botoșani, – 65,15%, Buzău – 65% și Brașov – 60,55%.
La nivel național, rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 45,15% față de 34,04%, cât era în urmă cu o săptămână.

În județul Cluj incidența cazurilor de COVID-19 ajuns la 26,23 la mie în timp ce în municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 33,91 la mie.
În ultimele 24 de ore în județul Cluj au fost înregistrate 2595 de cazuri noi de COVID-19.

Distribuie:

Postaţi un comentariu