Școlile din Cluj ar urma să fie închise de luni. Autoritățile au soluții pentru continuarea cursurilor față în față

Foto: Dan Bodea

În acest moment, odată cu depășirea ratei de infectare de 6 la mie, toate școlile din Cluj-Napoca ar trebui să se închidă începând de luni, iar activitatea față în față să se transforme în învățământ exclusiv online.

La București, ministrul Educației a declarat că nu și-ar dori închiderea școlilor, și că va căuta până vineri, soluții în acest sens. La Cluj, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dar și prefectul Tasnadi Szilard, spun că măsura închiderii școlilor nu este oportună în acest moment, și vin, fiecare, cu variante de continuare a învățământului în format fizic.

Eu cred că cel puțin pentru elevii din clasele terminale, a 8-a și a 12-a, ar trebui să meargă cu prezență fizică la școală, așa cum merg preșcolarii și cei din învățământul special, și, în funcție de numărul de cazuri în clase, la nivelul fiecărei școli, să se poată lua o decizie pentru că situația variază foarte mult”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Cluj, Marinela Marc.

Eu cred că copiii care n-au împlinit încă 12 ani ar trebui lăsați să meargă, indiferent de rată la școală, iar dacă vorbim despre  cei vaccinați, acolo cursurile , inclusiv în cazul în care avem cazuri confirmate în clase, să continue și să  meargă și ei la școală. Cred că nu ar fi un moment neapărat oportun să închidem școlile”, ne-a declarat și prefectul Tasnadi Szilard.

Decizia finală va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni de autoritățile de la București.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu