Şcoala de business britanică, EMBA University of Hull, își deschide porțile la Cluj-Napoca. Diplomele vor fi recunoscute pe plan european

Şcoala de business 100% britanică este acreditată internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

28 de persoane fac parte din prima generaţie care va urma cursurile EMBA-ului 100% britanic, lansat în Cluj-Napoca. Ceremonia de lansare a şcolii de business a avut loc astăzi, 20 februarie, la Universitatea Babeş-Bolyai, în prezenţa Excelenţei Sale, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, reprezentanţilor mediului universitar din Hull – Marea Britanie şi din Cluj-Napoca, comunităţii de afaceri şi a viitorilor cursanţi EMBA.

EMBA University of Hull îşi deschide porţile în 21 mâine, iar cursurile vor fi susţinute în exclusivitate de profesori de la University of Hull, în Cluj-Napoca, la Universitatea Babeş-Bolyai. Şcoala de business 100% britanică este acreditată internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urmă beneficiind doar 5% dintre cele 13.000 de şcoli MBA din lume.

Media de vârstă a celor care vor învăţa la acest EMBA este de 35 de ani. Cursanţii care fac parte din prima generaţie au poziţii de top management şi de middle management în companii din domenii dintre cele mai diverse – financiar-bancar, energie, comerţ, inginerie, tehnologie, IT, audit, resurse umane, instalaţii şi construcţii – în Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia Mare şi Bistriţa. Nouă dintre aceştia au obţinut burse – din partea Ziarului Financiar, SIF Moldova, Băncii Transilvania şi Electrogrup.

„Le spun bun venit cursanţilor primei generaţii ai EMBA Hull University din Cluj-Napoca! Pornim împreună într-o călătorie frumoasă, care va dura doi ani, o călătorie de formare a noii generaţii de lideri. Este un start al celor îndrăzneţi, care şi-au propus noi etape în carieră”, a declarat dr. Andrew Taylor, Directorul EMBA Hull University.

Foto: Dan Bodea

Dr. Andrew Taylor, Directorul EMBA Hull University, Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai / Foto: Dan Bodea

„Pentru univeristatea noastă și pentru peisajul universitar românesc, în general, e o premieră. Va fi primul grad 100% britanic pe teritoriul României. Acest lucru se va întâmpla în primii cinci ani și apoi vom avea o colaborare și va fi un joint, o colaborare din care vor ieși diplome duble, valabile pe parcursul întregii Uniunii Europene, ceea ce înseamnă efectiv o intrare a învățământului românesc pe arena internațională, cu ajutorul Universității Hull din Marea Britanie. În principal, la aceste cursuri ar fi de preferat să se înscrie cei care au interes în administrarea afacerilor. Prima promoție este formată din tineri, oameni de afaceri sau persoane care doresc să devină oameni de afaceri și care sunt dornici să afle din experiența profesorilor de la Universitatea Hull. Învățământul pe teritoriul universității noastre și la Cluj va fi de înălțimea celui britanic din punctul meu de vedere”, a spus Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Un modul se va desfășura în Marea Britanie

Şcoala de business durează 2 ani şi este organizată pe 12 module, dintre care unul va avea loc în Marea Britanie. Curricula, predarea cursurilor şi examinarea sunt după modelul britanic, similar şcolilor de business deschise de University of Hull în Hong Kong, Singapore, Bahrain şi Oman. De asemenea, diploma de absolvire este acordată de University of Hull.

University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi. Conform Studiului National Student Survey realizat în 2013, în Marea Britanie, University of Hull este în top 10 – din cele 103 poziţii – privind gradul de satisfacţie al studenţilor. Aceştia apreciază la University of Hull calitatea predării, sprijinul academic din partea profesorilor şi sursele vaste de informare.

University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie. Portofoliul său cuprinde 50 de specializări, printre care management, medicină, ştiinţe sociale şi umaniste, arte etc. Anual, peste 20.000 de studenţi urmează cursurile University of Hull. Conform Studiului National Student Survey realizat în 2013, în Marea Britanie, universitatea este în top 10 – din cele 103 poziţii – în funcţie de gradul de satisfacţie a studenţilor. Aceştia apreciază la University of Hull calitatea predării, sprijinul academic din partea profesorilor şi sursele vaste de informare.

Postaţi un comentariu