Șase școli din județul Cluj participă la concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste”

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, Liceul Tehnologic Special SAMUS din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Gelu Romanul Dabaca” din Băbâca, Liceul Teoretic , , Petru Maior”din Gherla, Școala Gimnazială Mociu și Școala Gimnazială Palatca reprezintă județul Cluj la concursul național de educație ecologică și colectare selectivă, „Școala Zero Waste”. Perioada de desfășurare a competiției este 20 Aprilie – 29 Mai.

În cadrul proiectului s-au înscris 159 de școli dintre care au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2015″ 117 școli din 32 de județe și din București. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare și un laptop pentru cel mai dedicat și implicat elev.

11.255 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante. Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau o tabletă.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2015 vor primi câte o tabletă.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu nouă școli, urmat de Sibiu cu opt și Timiș cu șapte școli înscrise în competiție.

Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina de Facebook.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ  să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu