Săptămâna Neuropatiei Diabetice în Cluj-Napoca

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab continuă şi în 2014 acţiunile de informare a medicilor de familie cu privire la prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul acestor complicații. Astfel, ajunsă la a doua ediţie, Săptămâna Neuropatiei Diabetice va avea loc în perioada 13-18 octombrie 2014 și cuprinde simpozioane dedicate medicilor de familie din 28 de orașe din țară.

Medicii de familie din Cluj-Napoca au posibilitatea de a afla informaţii utile cu privire la prevenţia, diagnosticul precoce şi tratamentul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic marţi, 14 octombrie, începând cu ora 13.00, la Restaurant Royal. Vor conferenţia conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, dr. Bogdan Florea, medic primar Neurologie şi dr. Paula Pavel, medic specialist Chirurgie generală. Participarea medicilor este gratuită, în limita locurilor disponibile. Manifestarea ştiinţifică este creditată cu 4 puncte EMC.

„Săptămâna Neuropatiei Diabetice reprezintă materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetică şi l-a asumat încă de la înfiinţare, şi anume dezvoltarea continuă a cunoștințelor și practicii medicale în domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucuroşi că anul acesta am reuşit să extindem accesul medicilor de familie la sesiunile ştiinţifice, prin faptul că am adăugat un număr de nouă noi localităţi pe lista oraşelor în care au loc simpozioane”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

Temele simpozionelor organizate în Săptămâna Neuropatiei Diabetice variază de la importanţa prevenţiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice și piciorului diabetic încă din cabinetul medicului de familie. Sesiunile interactive vor fi susţinute de medici diabetologi, neurologi şi chirurgi implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi neuropatie diabetică şi/sau picior diabetic.

Simpozionele din cadrul Săptămânii Neuropatiei Diabetice 2014  se vor desfășura în mai multe orașe din țară și se vor încheia la București.

Mai multe detalii aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu