Salonul de iarnă al medicilor poate fi vizitat până în 12 decembrie, la Turnul Croitorilor

Expo Turnul Croitorilor
Sursa foto: arhivă

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca au deschis porțile expoziției Salonul de iarnă al medicilor, aflat la cea de-a 51-a ediţie.

Organizată an de an începând din 1966, expoziţia oferă o selecţie din lucrările de artă plastică a unor medici şi farmacişti pasionaţi de artă. Preocupările artistice ale medicilor nu mai sunt de mult o noutate, artele vizuale ocupând un loc însemnat în universul lor sufletesc, alături de literatură, unii colecţionând lucrări de artă, iar alţii aşternându-şi impulsurile interioare mai ales pe pânză.

În cadrul Salonului de iarnă al medicilor, participă atât cadre specializate, cât și persoane care lucrează în domeniul farmaceutic și sunt pasionați de artă. Peste 120 de lucrări sunt expuse pe simezele Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor în cadrul acestui eveniment. Este vorba de lucrări de artă decorativă, grafică și ceramică, care pot fi admirate până duminică, 12 decembrie.

Expoziția face parte din seria de manifestări incluse în cadrul Zilelor UMF Cluj 2021 și este organizată de Colegiul Medicilor Cluj, Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj și Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj. Din cauza condițiilor actuale legate de pandemie numărul de participanți este limitat și condiționat de prezentarea certificatului verde.

Distribuie:

Postaţi un comentariu