Salina de la Turda, capitala europeană a întrecerilor cu drone

Foto: Facebook - Drone Champions League

Salina Turda a fost, vineri și sâmbătă, capitala europeană a concursurilor cu drone. Salina a găzduit “Drone Champions League”, competiție organizată pentru a doua oară la Turda, la care au participat piloți de drone din Austria, Ungaria, Belgia, Spania, dar și din America sau China.

Foto: Facebook – Drone Champions League

Cursele de drone ating pe unele porțiuni viteze amețitoare, de până la 160 km/h, și sunt un adevărat spectacol pentru public. O dronă nu cântărește mai mult de 200 de grame, iar prețul acestora poate ajunge și la 4000 de euro. Pentru a-și pilota dronele pe traseul 3D stabilit deorganizatori,concurenții au purtat ochelari VR, cu care au văzut în timp real unde se află drona, datorită camerei amplasate în partea frontală a acesteia. Tehnica folosită a fost impresionantă, mai multe tipuri cu echipamente au fost mobilizate pentru etapa de la Turda și a fost nevoie de o mulțime de transmițătoare şi receptoare pentru ca piloții să aibă în timp real imaginile pe ochelarii VR.

Spectatorii prezenţi la concurs au putut urmări cursa pe mai multe ecrane, trăind în acest fel fiecare depăşire prin ochii concurentului.

Foto: Facebook – Drone Champions League

Premiile au fost și ele generoase, câștigătorii competiției primind un premiu de 25.000 de euro. Locul doi a fost răsplătit cu 15.000 de euro, în timp ce ocupanții ultimului loc de pe podium au încasat 5.000 de euro.

Concursul de drone este o ramură sportivă aflată în plină ascensiune și beneficiează de un interes uriaș în America şi Asia, mai nou și în Europa, iar competițiile transmise live stream sau de canalele de sport sunt urmărite de zeci de milioane de spectatori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu