România de partea medicinei moderne. 81,1% dintre români sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor.

Potrivit unui studiu al INSCOP pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), peste jumătate dintre români sunt de părere că beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile, 62,7% din populaţie este de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81,1% dintre cei chestionaţi sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară, anunță Agerpres.

“Aproximativ două treimi dintre respondenţi sunt de părere că părinţii trebuie să discute cu medicul de familie despre îngrijorările legate de vaccinarea copiilor lor”, se arată într-un comunicat al SNMF citat de agenția de presă.

Din păcate, o parte dintre cetățeni au fost deja influențați de campaniile anti-vaccinare, studiul notând și că:

 “cercetarea sociologică relevă o atitudine ambivalentă a unei părţi a populaţiei faţă de vaccinuri şi vaccinare, ceea ce reflectă faptul că percepţiile raţionale asupra acestui subiect sunt viciate semnificativ de o serie de mituri care alimentează neîncrederea şi impun necesitatea unor campanii solide de informare şi educare, mai ales a tinerilor, cu privire la rolul pozitiv al vaccinării asupra sănătăţii publice”, conform comunicatului citat de Agerpres.

Datele relevate de acest studiu vor fi folosite de Grupul de Vaccinologie al SNMF pentru a realiza o serie de recomandări şi propuneri de strategie de comunicare medicilor de familie.

Sondajul de opinie la nivel naţional a fost realizat în perioada 21 ianuarie-11 februarie 2019, iar la acest studiu au participat 2.115 persoane cu vârsta de și peste 18 ani.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu