Revizionism turistic: Steagul Ungariei, pe stâncile din Cheile Râmețului

Cheile Râmețului

Mai multe desene de diferite dimensiuni, între 30 de centimetri şi un metru, reprezentând steagul Ungariei, au fost făcute de autori necunoscuţi pe stânci din Cheile Râmeţului, arie protejată de interes naţional, din Munţii Trascăului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, subcomisar Luminiţa Prodan, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că reprezentantul unei asociaţii ecologice şi de turism din Alba Iulia a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în Cheile Rîmeţului, cu statut de arie protejată, au fost descoperite pe mai multe stânci desene cu steagul Ungariei, în culorile roşu, alb şi verde. Potrivit localnicilor, desenele ar fi apărut de cel puţin câteva zile.

Poliţia a demarat o anchetă, fiind efectuate cercetări pentru identificarea autorilor şi, totodată, pentru a se stabili dacă e vorba de o încălcare a prevederilor legale.

Zona este una greu accesibilă, fiind preferată îndeosebi de turiştii experimentaţi, iubitori de alpinism, şi se află pe raza comunei Râmeţ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu