Re”U”nire. “Șepcile roșii” pornesc în noul sezon cu gânduri mari. Adrian Falub: “Vrem să construim o echipă pentru Liga 1!”

Foto: Dan Bodea

Fotbaliștii Universității Cluj și-au reluat de astăzi, luni, 13 ianuarie 2020, pregătirile în vederea returului sezonului 2019-2020. La antrenamentul efectuat pe terenul sintetic din Parcul Sportiv “dr. Iuliu Hațieganu” au participat 28 de jucători, mai puțin Berci și Crăciun, aflați în recuperare după accidentările suferite în toamnă și care s-au pregătit la Cluj Arena.

Multe noutăți, dar mai ales reveniri la prima reunire din al doilea Centenar a Universității Cluj, atât în staff-ul tehnic, cât și în lotul de jucători. Astfel, în staff-ul tehnic a fost cooptat ca team-manager, Zsolt Szilagyi și au revenit Marius Suller, ca antrenor secund (în sezonul trecut el a fost principal la echipa de liga a 4-a, Victoria Cluj) și doctorul Dragoș Vălean, în echipa medicală. Tot de reveniri poate fi vorba și în cazul lui Andrei Mureșan, ex- CFR Cluj, care se întoarce, după 11 ani, la echipa unde a debutat ca fotbalist de performanță, precum și a lui Marius Coman, care a jucat în tur la CSM Reșița.

Nouățile de la reunirea de azi au fost: Bogdan Barbu (27 de ani, mijlocaș central, fost la Academica Clinceni, FC Voluntari), Cătălin Ștefănescu (25 de ani, mijlocaș central și lateral, trecut pe la Petrolul Ploiești, FCS București, Ceahlăul Piatra Neamț), Robert Neciu (21 de ani, fundaș stânga, care a mai jucat la FC Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște), Dragoș Penescu (19 ani, mijlocaș, ex-FC Botoșani). Nici unul dintre aceștia nu a semnat încă pentru clubul clujean. Au semnat în schimb, contracte de jucători profesioniști cu “U” Cluj, juniori din pepiniera proprie, Andrei Gorcea, Tudor Telcean, Tudor Vomir, Mihai Forna.

Foto: Dan Bodea

Andrei Mureșan: “Voi da totul pentru U. CFR e de domeniul trecutului!”

“Mă întorc acasă, ceea ce e foarte important pentru mine. Am mai jucat la Universitatea, aici am fost format ca fotbalist și am o datorie față de club. Probabil că suporterii vor avea o atitudine mai reticentă față de mine, dar sper să treacă peste aceasta și să mă accepte. Nu a fost o decizie grea, eu mi-am dorit să rămân la Cluj. Cei de la Universitatea m-au căutat și mi-au demonstrat că mă doresc”, au fost primele vorbe ale lui Andrei Mureșan, la reunirea de azi.

Mureșan spune că se va implica sută la sută la noua echipă și că CFR este de domeniul trecutului: “Mă simt bine, am chef de muncă, era nevoie de o nouă provocare. Ultima jumătate de an nu a fost foarte bună pentru mine. Vreau să muncesc, să mă bucur de perioada pe care o mai am ca fotbalist. Dacă ne propunem obiective mari, cu o echipă unită, cu spirit, cred că le putem obține. Principalul obiectiv este să formăm o echipă care să dorească promovarea. Noi vom face tot posibilul să reușim din acest an și dacă nu vom reuși acum, vom încerca din nou în sezonul următor. Mă voi implica sută la sută aici, ce s-a întâmplat la CFR e de domeniul trecutului. Eu vreau să mă antrenez, să fiu cât mai bun. Nu am mai jucat de mult timp în Liga 2, însă mă voi adapta. Abia aștept să debutez și să facem o figură cât mai bună. Suporterilor le transmit să fie alături de echipă, chiar dacă mă vor critica la început, eu voi face tot posibilul să mă accepte”.

Foto: Dan Bodea

Adrian Falub: “Vrem să construim o echipă pentru Liga 1!”

La rândul său, Adrian Falub, care, mai mult ca sigur, va continua ca antrenor principal și în retur, crede că cel mai realist obiectiv este construirea unei echipe capabile să facă față cerințelor Ligii 1.

“Nu cred că e realist să discutăm de promovare. Noi acum vrem să rămânem în Liga 2 și să facem o echipă pentru Liga 1. Începem un nou drum, sperăm să fie mai bine. Am făcut schimbări în staff. S-a întors Marius Suller, doctorul Dragoș Vălean a revenit și el, ca șef al echipei medicale, iar Zsolt Szilagy este noul team-manager. Am făcut și niște transferuri și vom mai face. Știți deja de Andrei Mureșan. El a crescut aici, a făcut junioratul la Universitatea, a jucat la noi, a promovat cu noi, între timp a plecat în altă parte, dar se reîntoarce azi să își încheie cariera la clubul la care a început să joace fotbal. Și-a dorit mult să vină, ne-am dorit și noi și cred că va fi bine primit. Au mai venit Neciu, juniorul Penescu și doi mijlocași, Ștefănescu și Barbu. Mai căutăm doi atacanți. Cu fundașul Kay dorim să reziliem sau dacă nu vrea, i-am propus să continue, dar pe un alt salariu”, a declarat Adrian Falub.

Distribuie:

Postaţi un comentariu