Rectificarea rectificării. Educația și Asistența Socială mai primesc bani de la Buget

Rectificarea bugetară aprobată de Guvern, pentru Ministerul Educației și Cercetării a suplimentat cu 460 milioane lei de la bugetul de stat și majorarea veniturilor proprii cu 129 milioane de lei. În aceeai sedință de guvern, care a vut loc joi 28 noiembrie, executivul a aprobat rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerul Educației și Cercetării anunță:

Suplimentarea de la bugetul de stat, cu suma de 460 de milioane de lei, a titlului „Transferuri între unități ale administrației publice”, pentru achitarea diferențelor salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016, restante din anul 2018 și sume aferente anului 2019, pentru universitățile de stat;

Majorarea veniturilor proprii și a cheltuielilor din acestea cu suma de 129 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal și pentru realizarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile;

Diminuarea cu suma de 2.000 milioane lei a titlului „Proiecte cu finanțare externă nerambursabilă aferente cadrului financiar 2014-2020” – Proiectul România modernă, România digitală, din care 400.000.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile – proiect nerealizat în precedentul mandat al MEN.

Cea mai mare sumă, respectiv două miliarde de lei, a fost alocată în plus pentru plata, până la finele anului, a drepturilor pentru asistenţă socială.

La pensii a fost suplimentat iniţial cu suma de 585,9 milioane de lei pentru asigurarea plăţii integrale a drepturilor de pensii pe luna decembrie, dar în şedinţa de Guvern de azi am suplimentat cu încă 40 milioane de lei pentru că s-a făcut o recalculare pentru 5.685 de persoane până în data de 26 noiembrie. Acestea vor intra în plată de la 1 decembrie”, a adăugat Cîţu. Suma de 1,8 miliarde de lei a fost alocată suplimentar pentru plata facturilor pentru companii care au efectuat proiecte aferente programului PNDL. Deasemenea, plăţile pentru decontarea concediilor medicale şi a indemnizaţiilor de asigurări sociale au fost suplimentate cu 1,2 miliarde de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu