Record de peste 1.000 puncte factor de impact cumulat în 10 luni la UMF Cluj-Napoca

Pentru a creşte calitatea cercetării ştiinţifice, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a demarat, la începutul acestui an, două proiecte strategice POSDRU, prin care sunt acordate tinerilor medici 100 burse doctorale şi 100 de burse post-doctorale. De asemenea, începând cu anul universitar 2013-2014, instituția derulează 28 de proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare ştiinţifică, în valoare de peste patru milioane de euro.

Tot în 2014 a fost inaugurat și Centru de Cercetare pentru Genomică Funcţională, Biomedicină şi Medicină Translațională, răsplătit anul acesta cu Marele Premiu „Iuliu Hațieganu”, cea mai importantă distincție a universității clujene, pentru rezultate de excepție în cercetare.

„Mă uit cu multă mândrie la ceea ce au realizat anul acesta studenţii şi cadrele noastre didactice în domeniul cercetării și sunt convins că e doar un început. Dacă în 2008 universitatea avea doar 72 de puncte de impact în publicații științifice, în noiembrie 2014 a strâns 1.000 de puncte, acumulate în doar 10 luni. Numărul publicaţiilor ISI în acest an universitar a fost de 359, dintre care 353 cu factor de impact, iar conform Web of Science, numărul de citări în 2014 pâna la data de 1 noiembrie, al cadrelor didactice și cercetătorilor UMF Cluj, care și-au declarat afilierea instituțională, a fost de 2.861. De asemenea, în cadrul ediţiilor XI şi XII (2013, 2014) ale Salonului de Inventică ProInvent, cadrele universităţii au obţinut 17 diplome de excelenţă, medalii şi premii speciale. Consider că aceste performanţe reprezintă un model pentru viitor, pentru o continuitate sustenabilă. Ținta noastră este includerea în clasamentul internațional al universităților, care ar fi o premieră pentru România. Această aspirație la competitivitate, înscrierea în cursa internaţionalizării academice, reprezintă un minim de 5 ani consecutivi de astfel de performanţe, în principal minimum 200 publicații ISI anuale și proporții favorabile între doctorate raportate la licenţe, studenți străini raportaţi la studenți autohtoni”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Recunoaşterea internaţională de care se bucură instituţia de învăţământ a atras în ultimii ani la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca tot mai mulţi studenţi străini, numărul acestora fiind în prezent de 2.094 de studenți din 63 de ţări. Acest număr, raportat la 4. 044 studenți cetățeni români, reprezintă un indice de 0.51 studenți internaționali la un student autohton.

Distribuie:

Postaţi un comentariu