Recomandările de sâmbătă la Festivalul International Comedy Cluj

Seminarii, scurtmetraje, proiecții de gală. Toate vă așteaptă sâmbătă la Comedy Cluj.

Ziua începe cu seminarul Good Hands – “Vizualul filmelor românești pentru campaniile de marketing – necesitate sau moft?” – ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Good Hands, echipa care a realizat posterul și spotul oficial Comedy Cluj din acest an, va dezvălui cinefililor clujeni secretele de succes pentru campaniile de marketing de film.
Cât de mult contează un vizual bun pentru ca filmul să aducă publicul în cinematografe? O necesitate sau un moft pentru producțiile românești de a concura direct cu blockbuster-ele americane?
Seminarul va avea loc sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Str. Memorandumului nr. 21).

Scurtmetraje Animație – ora 12:30, la Cinema Florin Piersic
Poftiți la o porție savuroasă de scurtmetraje! Pastile amuzante de animații din SUA, India, Marea Britanie, Franța, Elveția, Irlanda, Danemarca, Rusia, Chile, Canada și Israel garantează buna dispoziție pentru sâmbătă după-amiază. O comunitate afectată de un sistem de transport public defectuos, povești cu vrăjitoare, un cuplu de muște devenit victima unui păianjen, modalități de preparare a ceaiului de mere sau mijloace de supraviețuire în preajma unor angajatori dubioși, perspectiva ironică și sarcastică asupra mâncării, de unde vin mașinile sau evadarea unui personaj de pe masa de desen unde este torturat de către creator sunt doar câteva dintre scurtmetrajele secțiunii. Personaje atipice, povești amuzante, întâmplări care vor stârni multe zâmbete.

Chef – ora 19:00, în The Soviet (intrarea liberă)

Câștigătorul premiului publicului la Tribeca IFF, “Chef” este “antidotul perfect la junk food-ul hollywood-ian” (Rolling Stone). Jon Favreau propune o comedie delicioasă despre un pasiunea gastronomică.
Q.E.D. – ora 20:30, la Cinema Florin Piersic (proiecție de gală)
„O poveste despre paranoia și trădare – parte thriller, parte comedie de moravuri”, îl descria The New York Times, după proiecția de la festivalul New Directors / New Films, în această primăvară. „Un film inteligent structurat și bine jucat” potrivit publicației de specialitate The Hollywood Reporter. “Q.E.D.” are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă a unei universități americane în 1984, fără acordul Partidului.

„Pot să mă las când vreau / Smetto quando voglio” – ora 21:30, Cinema Victoria
Pietro Zinni este un cercetător de geniu proaspăt disponibilizat din cadrul universității unde preda. Se vede nevoit să găsească rapid o metodă de supraviețuire. Își adună foștii colegi pentru a pune pe picioare o bandă de gangsteri ca la carte…mai mult sau mai puțin. „Pot să mă las când vreau / Smetto quando voglio” este inclus în Competiția Oficială Comedy Cluj 2014.

Distribuie:

Postaţi un comentariu