Vaccinarea copiilor împotriva Covid începe în câteva zile

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că imunizarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani este prevăzută să înceapă în zilele următoare în cabinetele şcolare şi în centre de vaccinare, relatează AGERPRES.
El a precizat că există confirmarea că Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare pe 25 noiembrie şi probabil pe 26 noiembrie va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani.
“Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer”, a declarat Gheorghiţă la o conferinţă de presă a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.
În platforma naţională de programare, la fiecare centru de vaccinare, se va menţiona dacă se pot administra şi vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani, a precizat el.

Distribuie:

Postaţi un comentariu