TESTARE GRATUITĂ Babeș Papanicolaou sau HPV, din data de 25 IANUARIE, la Cluj-Napoca

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” și Sindicatul Universității „Babeș-Bolyai” organizează, începând din 25 ianuarie, campania de Testare GRATUITĂ Babeș Papanicolaou și HPV.

Campania se adresează tuturor femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani care au domiciul într-unul județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Femeile între 24 și 29 ani pot beneficia de testare gratuită Babeș Papanicolaou, în timp ce femeile cu vârste între 30 și 64 ani vor beneficia de testare gratuită HPV.

Condiția este ca persoanele care doresc să fie testate să nu fi avut histerectomie totală și să nu fi fost diagnosticate deja cu cancer de col uterin.

Un aspect important al acestei campanii este și acela că pot fi testate atât persoane care au asigurare de sănătate, dar și cele care sunt în afara sistemului de asigurări medicale de stat.

Testarea are loc, începând din 25 ianuarie, la cabinetele medicale de la parterul Caminului Studențesc XXI al UMF Iuliu Hațieganu (strada Pandurilor nr. 7), în zilele de marți, miercuri și joi, după următorul program:

  • Marțea: 9.00 – 13.00
  • Miercurea:  12.00 – 16.00
  • Joia: 9.00 – 13.00

Organizatorii campaniei au transmis că pentru aceste testări NU este nevoi de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Tot ce trebuie să faceți pentru a beneficia de un astfel de test gratuit este să vă programați, în prealabil, la numărul de telefon: 0748671850.

Campania face parte din proiectul derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și care are ca principal obiectiv creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament al cancerului de col uterin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu