România e înaintea punctului decisiv în duelul de Cupa Davis de la Cluj. Intrarea e liberă

Echipa României o conduce pe cea a statului Peru, în semifinalele World Group I din Cupa Davis, scor 2-0, după ce tenismanul Marius Copil l-a învins pe Conner Huertas del Pino cu 7-5, 6-2, sâmbătă, în al doilea meci de simplu al întâlnirii, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) a obţinut victoria după o oră şi 14 minute, la primul său duel cu Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu).
În primul set, Copil a reuşit un break la 1-1 şi a condus cu 3-1 şi 4-2, dar a urmat o sincopă şi sud-americanul a profitat, restabilind egalitatea, 4-4. La 4-5, Copil s-a echilibrat şi a luat trei ghemuri la rând (a pierdut un singur punct) şi setul cu 7-5.
În actul secund, jucătorul român s-a desprins rapid la 4-0 şi a câştigat cu 6-2.
Marius Copil a câştigat şapte ghemuri la zero în acest meci.
În primul meci de simplu, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4.
Calificarea poate fi în al treilea meci, atunci când experimentata echipă de dublu a României este favorită certă. Meciul dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino începe duminică la 11,30. Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.
Tecău, 36 de ani, și-a confirmat retragerea în timpul ATP Finals, acum o săptămână, dar a subliniat că își dorește să fie prezent pe teren la duelul de Cupa Davis cu Peru.
Faptul că jucăm la Cluj este un avantaj pentru noi, venim după un moment incredibil de bun, victoria cu Portugalia şi vrem să continuăm în aceeaşi direcţie. Să jucăm cu efort maxim, cu atitudine, pentru că meciul se dispută în condiţii favorabile pentru noi“, a spus Tecău.
Meciul de la Cluj poate duce România în calificările pentru faza finală a Cupei Davis din 2022. Dacă în prima zi spectatorii nu au avut acces, în ziua a doua intrarea e liberă, doar pe baza certificatului verde.

Distribuie:

Postaţi un comentariu