Pilula anti-Covid de la Merck primeşte un vot la limită în procesul de autorizare din SUA

Un grup de consilieri ai Agenţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA, FDA, a votat marţi recomandarea ca molnupiravir, medicamentul celor de la Merck, să fie autorizat pentru a trata Covid-19. Votul a venit după o zi de dezbateri tensionate dacă beneficiile pilulei depășesc riscurile acesteia.
După cum relatează Matthew Herper de la publicaţia ştiinţifică STAT, grupul de experți a votat cu 13 la 10 ca molnupiravir să primească o autorizație de utilizare de urgență. Experții au contestat eficacitatea tratamentului, care a părut să scadă pe parcursul unui studiu clinic amplu, și și-au exprimat îngrijorarea că ar putea cauza malformații congenitale dacă este administrat în timpul sarcinii.
Dacă FDA autorizează molnupiravir, acesta ar fi primul tratament oral disponibil pentru Covid-19 în SUA. Dar este puțin probabil să fie ultimul. O pastilă concurentă de la Pfizer a demonstrat o eficacitate superioară într-un studiu clinic și nu prezintă aceleași riscuri teoretice de siguranță ca și molnupiravir. Medicamentul Pfizer ar putea fi autorizat la începutul anului viitor. Între timp, tratamentele cu anticorpi de la Regeneron Pharmaceuticals și Eli Lilly sunt deja disponibile și par mai sigure și mai puternice decât medicamentul de la Merck, ridicând semne de întrebare dacă molnupiravirul va avea succes, notează STAT.
Mai multe, aici

Distribuie:

Postaţi un comentariu